Jennifer Garner ville desperat ha nya rollen: Skrev till Reese Witherspoon

Jennifer Garner ville desperat ha nya rollen: "Skrev till Reese Witherspoon"

  • Apple TV+
Filmtopp
15 april 2023 kl. 20:04

I en intervju med Filmtopp berättar Jennifer Garner om sin nya TV-serie "The Last Thing He Told Me". Stjärnan berättar om hur hon kämpade för att få huvudrollen.

Jennifer Garner är aktuell med dramathrillern The Last Thing He Told Me, som baseras på Laura Daves bästsäljande spänningsroman med samma titel. I serien spelar hon Hannah vars värld en dag vänds upp och ner efter att hannes make plötsligt försvinner. Han är anklagad för att omfattande företagsfiffel, men Hannah har svårt att se att det verkligen skulle vara fallet. Tillsammans med sin 16-åriga styvdotter (Angourie Rice) ger de sig av på en svettig och omskakande jakt på sanningen.

The Last Thing He Told Me
Nikolaj Coster-Waldau och Jennifer Garner i The Last Thing He Told Me. Foto: Apple TV+

Ville desperat ha rollen i nya serien: "Skrev till Reese Witherspoon"

Serien är gjord av Reese Witherspoons produktionsbolag Hello Sunshine och Laura Dave har tillsammans med sin make Josh Singer (Spotlight, The Post) skapat serien The Last Thing He Told Me. I en intervju med Filmtopp berättar Jennifer Garner, som också är proucent, att hon läst boken flera gånger och att hon gjorde allt hon kunde för att få rollen.

– Laura Dave har skrivit den här boken som drivs av en otrolig mänsklighet och på det finns den här drivande thrillerenergin, som vänder på myntet om och om igen hela tiden överraskar dig. Jag var ett sånt fan av boken och vem Hannah Hall är. Även om vi är ganska olika varandra så älskar jag henne. När rollen blev tillgänglig… Jag har varit vän med Reese för alltid och jag skulle aldrig sätta henne i en position där hon måste säga till mig att hon inte kan anställa mig, men jag var tvungen att säga till henne "tjugo år åt sidan, detta är varför jag tror att jag kan göra rollen och varför den är så viktig för mig". Jag skrev till Reese, jag skrev till hennes producentpartner och även till Apple, säger stjärnan.

The Last Thing He Told Me
Angourie Rice och Jennifer Garner i The Last Thing He Told Me. Foto: Apple TV+

Lärde sig "massor" av sin unga motspelerska

Som ett sådant fan av boken och sett till alla dina förberedelser, vilken var den första stunden när ni filmade som du kände att du hade kontroll över karaktären, att du visste att det var så här du skulle spela henne?

– Oj, känner man någonsin att man har kontroll över sin karaktär? Jag vet inte… När jag läste manuset med Angourie i Josh och Lauras trädgård var det ett tillfälle där jag kände att någonting föll på plats. Sedan när vi filmade var det verkligen i arbetet med Angourie som jag hittade Hannah. Hon var den perfekta scenpartnern på alla vis under alla steg på vägen. Jag älskade att arbeta med henne och hon lärde mig massor.

Med det tackar vi Jennifer Garner för pratstunden. "The Last Thing He Told Me" finns nu att streama på Apple TV+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL