Hank Azaria om dolda guldkornen i karriären: "Snälla se dem!"

Hank Azaria om dolda guldkornen i karriären: "Snälla se dem!"

  • Apple TV+
Eric Diedrichs
17 februari 2023 kl. 14:02

Birollsmästaren tipsar Filmtopps läsare

Du kanske inte känner till hans namn men du har definitivt hört hans röst. Nu är "Simpsons"-skådespelaren Hank Azaria aktuell med komediserien "Hello Tomorrow!" på Apple TV+.

Bland alla skickliga birollsskådespelare där ute är Hank Azaria en sann mästare. Utöver att ge rösten till över 14 stycken frekvent återkommande Simpsonskaraktärer – Moe, Chief Wiggum, Apu, Snake, Dr. Nick Riviera, Carl Carlsson, Comicbook Guy för att nämna några – har vi sett honom i favoriter som Heat (1995), Vänner (1994-2003), Dodgeball (2003), …och så kom Polly (2004), Ray Donovan (2013-2020) och Family Guy (1999-).

Nu är han aktuell på Apple TV+ med den Billy Crudup-frontade komediserie Hello Tomorrow! om en grupp dörrförsäljare som säljer deltidshem på månen. Azaria må vara en legend i branschen. Jag frågar honom om han var tvungen att sälja in sig själv till produktionen.

Hank Azaria i Hello Tomorrow!
Nicholas Podany och Hank Azaria i "Hello Tomorrow!". Foto: Apple TV+

– Du måste sälja in dig själv som skådespelare, men tack och lov är det ändå prestationsbaserat. Jag känner vissa som är jätteskickliga på att prata upp sig själva och "schmoozar" fantastiskt [jiddisch för att prata vänligt och övertygande till sin egen fördel], men jag var aldrig bra på det. Men oavsett om man är blyg eller extrovert så kan man alltid glänsa på en audition om man känner en koppling till materialet. Men i viss utsträckning måste du ändå sälja in dig själv, ungefär som jag gör nu med dig.

Han fortsätter:

– Jag fick mer eller mindre jaga det här jobbet. Jag behövde inte göra någon audition eftersom de kände till vad jag gjort tidigare, men jag var tvungen att be om att få vara med och de sa inte "ja" direkt. Så jag fick typ tigga till mig det här jobbet [skrattar].

Hank Azaria i Hello Tomorrow
Hank Azaria i "Hello Tomorrow!". Foto: Apple TV+

Hank Azaria tipsar om favoriterna många missat

Med Hello Tomorrow! har du gjort 104 roller och vi har sett dig i så många klassiker genom åren. Jag är nyfiken, vilka dolda guldkorn i din filmografi finns det för dina fans att vaska fram?

– Oj, det finns en del att välja mellan. Jag kan väl säga att du säkert kan skippa åtminstone 78 stycken av dem. [Tänker efter] Jag gjorde en väldigt häftig film som heter Shattered Glass som inte många såg. Det är den som jag verkligen kommer att tänka på, men jag säker på att det finns några till. Just det! Jag älskade min serie Brockmire. Den fick jättebra recensioner och allt men inte tillräckligt många har sett den. Jag älskar verkligen den. Mystery Men var en väldigt rolig film som många missade med. Snälla se dem!

Hank Azaria i Hello Tomorrow!
Dewshane Williams, Hank Azaria och Haneefah Wood i "Hello Tomorrow!". Foto: Apple TV+

Hintar om en ny säsong

I Hello Tomorrow! presenteras vi för en sorts retrofuturistisk värld som kombinerar 1950-talet med en närliggande framtid. Säljarna rör sig i välpressade kostymer när de integrerar med allt från uttråkade hemmafruar till robotbartenders. Det är överlag mycket välgjort och underhållande och om Hank Azaria själv får välja blir det en till säsong.

 – Det finns en mystisk teknologi som jag ser fram emot att utforska närmare om vi får göra en till säsong. Den där teknologin blir väldigt mycket en del av min karaktär så jag är verkligen nyfiken på att se vad som händer med det [skrattar].

Själv håller jag givetvis tummarna för att bli mera och efter vårt samtal känner jag mig också rätt trygg med att det blir en fortsättning. När han svarar på den sista frågan hintar han nämligen en hel del med sitt kroppsspråk om att det mer eller mindre redan är färdigt.

Första avsnitten av "Hello Tomorrow!" finns nu att streama på Apple TV+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL