Gugu Mbatha-Raw och Oliver Jackson-Cohen om nya serien Surface

Gugu Mbatha-Raw och Oliver Jackson-Cohen om nya serien Surface

  • Apple TV+
Axel Diedrichs
04 augusti 2022 kl. 16:08

Om varför Apples thriller sticker ut i mängden

Hur når en serie i dagens streamingklimat ut genom bruset? Filmtopps Axel Diedrichs har pratat med huvudrollsinnehavarna i den psykologiska thrillern "Surface" som nu går att streama på Apple TV+.

I nya thrillern Surface följer vi Sophie, spelad av Gugu Mbatha-Raw, som efter en traumatisk huvudskada lider av extrem minnesförlust. I hennes strävan efter att få ihop delar av sitt liv igen börjar Sophie ifrågasätta sanningen bakom sitt perfekta liv med maken James (Oliver Jackson-Cohen). 

Med flera stora streamingtjänster och enorma produktioner som kommer ut är konkurrensen på streamingmarknaden hårdare än någonsin. På vilket sätt tycker ni att "Surface" sticker ut i mängden?

Gugu: Jag älskar att den inte är baserad på en bok som du kan googla slutet på. Berättelsen kommer ifrån Veronica Wests skarpa sinne. Hon har skapat en väldigt komplex och exalterande åktur för publiken, som ställer många frågor. Och visuellt tycker jag att det ser ut som inget annat på TV, den sveper genom lyxen över San Fransisco och dess människor med sina på ytan perfekta liv. Också är karaktärerna mångbottnade och relationerna intensiva.

Oliver: Folket vi haft bakom serien på Hello Sunshine som haft enorma framgångar med Big Little Lies har gjort serien till en så himla kvalitativ och smart psykologisk thriller. Det är som Gugu säger omöjligt att gissa vad som ska hända i den. Vad du känner inför en karaktär under ett avsnitt kan förändras helt och hållet i ett annat, utan att det känns plojigt. 

"Genialiskt att Sophie är mysteriet"

Gugu Mbatha-Raw och Oliver Jackson-Cohen om nya serien Surface
Foto: Apple TV+.

"Surface" är väldigt präglad av sina hemlighetsfulla vibbar när Sophie – i en omgivning där ingen tycks gå att lita på fullt ut – försöker lista ut vem James egentligen är, men kanske framför allt vem hon själv är.

Skulle ni säga att allting blir bättre när man adderar lite mystik?

Oliver: Ja! Mystik är bra. Och det som är så smart med Surface är att Sophie, som publiken spenderar all tid med, är det största mysteriet. Ett genialiskt koncept.

Sett till hur mörk serie "Surface" är blir man nyfiken på hur stämningen var på inspelningsplatsen... har ni några som helst roliga minnen från den tiden?

Gugu: Haha! Uppenbarligen spelar vi ett gift par där båda bär på hemligheter och det blir riktigt spänt mellan dem, men om jag ska vara ärlig så har casten så många underbara människor. Mellan tagningarna hade vi det hur kul som helst. Det kändes som att alla också bar på en lättnad över att pandemin hade gått över. Det var en väldigt lätt och glad arbetsplats. 

"Svårt att kolla på skådespeleri när man själv skådespelar"

Gugu Mbatha-Raw och Oliver Jackson-Cohen om nya serien Surface
Foto: Apple TV+.

Här hemma älskar vi spännande mysterier och brott på TV. Vad är er relation till den så kallade Nordic Noir-genren?

Oliver: Oh, jag skäms men måste säga att jag inte sett för mycket av den ännu. Hur är det för din del, Gugu?

Gugu: Jag håller koll på flera av serierna, men på grund av att jag jobbar så mycket med drama kollar jag inte så mycket på det själv. Det brukar sluta med att kollar på inspirerande dokumentärer. Det är svårt att kolla på skådespeleri när man själv skådespelar, om du förstår?

Filmtopp tackar Oliver och Gugu för pratstunden. "Surface" finns nu att streama på Apple TV+. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL