Pernilla Wahlgrens otippade skådespelarjobb

Vi hittade Pernilla Wahlgrens otippade skådespelarjobb

Axel Diedrichs
24 januari 2024 kl. 20:01

Kände du till det här om den folkkära profilen?

Familjen Wahlgren / Ingrosso har hunnit göra det mesta, men visste du att Pernilla Wahlgren för inte så länge sedan skådespelat i "Svampbob Fyrkant"?

Det är alltid roligt att göra roliga upptäckter och filmvärlden är onekligen en bottenlös brunn fylld med godbitar. En av de härligare som vi håvat upp den senaste tiden kommer genom ett kul läsartips, där någon bett oss titta närmare på Pernilla Wahlgrens roll i Svampbob Fyrkant. Det visar sig att hon gjort rösten till en otippad karaktär i den älskade Nikelodeon-serien.  

Vi hittade Pernilla Wahlgrens otippade skådespelarjobb
Ma Angler i "Svampbob Fyrkant". Foto: Nikelodeon.

Här är Pernilla Wahlgrens otippade skådespelarjobb

I ett klipp som flugit under mångas radar på Svampbob Fyrkants officiella Facebooksida från september 2016 ser vi när Pernilla Wahlgren presenterar sig för att göra en av karaktärerna i serien Svampbob Fyrkant. Hon står då inne i studion, redo att ta sig an uppdraget.

– Hallå där, Nikelodeon och alla fantastiska tittare. Vet ni att jag fick ett brev av Svampbob som frågade om jag vill vara med i hans serie. Ja men det är väl klart att jag vill! Nu står jag här i Ananas Studios och ska göra en av rösterna i Svampbob, säger Pernilla Wahlgren och fortsätter:

– Jag ska dubba rösten som Ma. Det vill ni inte missa, det här ska bli jättekul!

Ma Angler är en överviktig och lat abborre som bor nere på Bikinibotten, och som bara dyker upp i ett enda avsnitt, Trenchbillies. I det är hon skurken som Svampbob och Patrik stöter på när de orienterar sig i okänt hav.

Hur det kommer sig att Pernilla fick rollen? Hon var en del av något som då hette Svampbobs kändisvecka, ett veckolångt event där gäststjärnor bjuds in för att göra röster. Bland andra som gjorde röster till karaktärer i serien har vi Laila Bagge, Ellen Bergström och Daniel Paris.

Men Pernillas närvaro i Svampbobs värld stannar inte vid Ma – hon har även gjort rösterna åt de mer välkända karaktärerna Sandy och Pearl. 

Se ett klipp från när Pernilla Wahlgren jobbade på "Svampbob Fyrkant" här:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL