Ny dokumentärserie på TV4 om gängvåldet – Poliserna i våldsvågen

Poliserna i våldsvågen säsong 2 – återvänder TV4:s satsning?

  • TV4 Play
Filmtopp
Uppdaterad kl. 18:03 | Publicerad 25 mars 2024 kl. 17:03

Statusen för det populära programmet

Med finalen som nu går i mål är det många som vill veta om vi kommer att få se "Poliserna i våldsvågen" säsong 2. Här är vad vi på Filmtopp tror.

I TV4:s och TV4 Plays senaste stora dokumentära satsning följer vi de tre poliserna Rissa, Michael och Rickard i en tid där Sverige skakas av explosioner och skjutningar. På nära håll får vi ta del av polisens arbete när de hanterar skottskadade, möter medborgare och trycker undan de gängkriminella.

Poliserna i våldsvågen hade premiär tidigare i år och blev snabbt en tittarfavorit tack vare sin aktualitet och den unika inblick som tittarna får i arbetet med att bekämpa gängkriminalitet.

– Så vitt jag vet har ingen följt oss så här nära förut, säger polisen Michael i programmet.

Poliserna i våldsvågen säsong 2?
Foto: TV4.

Kommer Poliserna i våldsvågen säsong 2? Filmtopp har sökt TV4

I dagsläget finns det inga uppgifter om att en andra säsong av Poliserna i våldsvågen skulle vara på väg. TV4 har varit tydliga med att Poliserna i våldsvågen är "en dokumentärserie i sex delar", men vi har svårt att se varför den måste stanna där. Förutom att den är väldigt uppskattad bland tittarna, så har den även ett format som gör att den kan bli långvarig, då vi har svårt att se att polisens viktiga arbete kommer att bli mindre under den närmaste tiden.

Så länge som det finns poliser som är villiga att släppa in tittarna i sina liv ser vi det därför som väldigt troligt att programmet kommer att återvända med en andra säsong i framtiden.

Filmtopp har sökt TV4 för besked om seriens framtid. Vi håller dig uppdaterad så fort vi får veta mer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL