Nu på bio

Det senaste på biofronten!

TV-Tablå delux med alla guider i Sverige

TV-Tablå delux med alla guider i Sverige

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Artikel
15 januari 2019
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Artikel
15 januari 2019

Bästa tv tablån med veckans bästa film och serier. Vi guider dig att välja rätt väg till programmen!

Filmtopp tipsar om bästa tv-tablån för dig

Att titta på TV på traditionellt vis har blivit allt mindre populärt. Vi följer sällan så kallad linjär television, istället kollar vi på streamingtjänster som erbjuder möjligheten för oss att titta på programmen när vi vill. Men trots det förändrade sättet att följa program och serier är en tablå någonting vi gärna granskar. Det är underhållande att bläddra genom guider, samtidigt som vi vi smidigt håller oss uppdaterade med vad som kommer att visas – eller har visats – i rutan.  

TV-tablå

Med all sport, alla program, filmer och serier som produceras finns det idag otaliga mängder television-och streamingkanaler att konsumera dem genom. Därför är det en bra hjälp att använda sig av en guide, som kartlägger de linjära sändningarna men också vad som visas på streamingtjänsterna. En berömd sådan sajt är Tv.nu. De har hela spektrat med en guide över de traditionella kanalerna, tilläggskanaler, som du exempelvis kan köpa via Telia, Canal Digital och Viasat, streaming-alternativ och vilka filmer som går på bio. Lås oss titta närmare på flera sajter som guidar oss och bestämma vilka av dem du borde använda.

Kolla.tv

På TV ikväll?

En behaglig TV-tablå, som ger en väldigt tydlig översikt på vad som visas, allt från barnprogram till Public Service till sporten. Du slipper scrolla lika mycket som på andra sajter, utan hittar istället snabbt den kanal du intresserar dig för mest. Är du en person som tycker att det är kittlande att försiktigt ta reda på vart dagen leder dig bör du vända dig till en annan tablå.

Dagenstv.com

Ibland matas vi av för mycket innehåll som inte berör oss eller överhuvudtaget intresserar oss. På Dagenstv.com kan du skapa dig ett eget användarkonto för att sålla vilka kanaler och program du vill följa. Det är kostnadsfritt och fungerar utmärkt. Specialdesigna innehållet, med serier och sporter som lockar just dig. En stabil sajt med ett modernt koncept.

Allatvkanaler.se

En mer traditionell kartläggning, som först och främst lyfter fram de baskanaler som förekommer i flest hem. Men om du vill ha dig en mer heltäckande guide erbjuder den här hemsidan dig möjligheten att lägga till alla möjliga sorters kanaler till din guide. De har även en kategori som visar vad som finns på svensk Play-television.

Tvdags.se

Vid en första anblick kan designen kännas rörig, men när du väl landat i den kommer du säkerligen att uppleva den här sajtens utseende som läckrast. Medan flera tablåer inte visar de program som redan sänts under dagen, kan du här enkelt gå bakåt och se vad som sänts under dagen. Ofta vill vi ju kunna se om vi missat ett program vi gillar för att sen kunna hitta det på Play-television eller hålla span på reprisen.

Tv-tablån från Expressen

Den stora tidningen Expressen har även de en tablå, men den är inte lika tillfredsställande som ovan nämnda. Varken visuellt eller funktionellt håller den samma mått som exempelvis Kolla.tv, men gör jobbet. Den upplyser läsaren om vad som sänds på de mest populära kanalerna i Sverige.

Tv4

Har en tjusig tablå, men visar enbart de kanaler som går via 4:ans paket. Du guidar genom vad som visas på 4:an, Sjuan, 12:an, C More och så vidare. Med detta sagt användbar för en mindre skara.

Sporttv.nu - Sport på tv:en

Sprttv fokusera enbart vilken sport du kan se på TV

Föga förvånande fokuserar den här sajten enbart på sporten. Den följer de stora sportkanalerna och streamingtjänsterna vi har tillgång till här i Sverige, och erbjuder dig den tacksamma funktionen att kunna välja vilka sportsändningar du vill ska visas. Alltså kan du exempelvis anpassa flödet till att bara se vilka fotboll-och hockeysändningar som visas. Sajten har funnits sedan 2004 och de som ligger bakom den menar att uppåt 150 000 unika läsare får hjälp med att hitta streams, direkt-och eftersänd sport. Mycket smidig.

Sammanfattning

Många sajter och tjänster erbjuder en TV-tablå för att komplettera sitt övriga utbud, så som Expressen och 4:an. Dessa är inte lika bra som de sajter som bara fokuserar på att guida dig genom ditt tittande. De sajter med spetskompetens på området ger en bättre visuell upplevelse för din trivsel, och erbjuder dig bäst användarvänlighet. Ska du få mest tillbaka för din tid, gör du rätt i att välja en sajt vars syfte och fokus är på att ge sina läsare bästa TV tablån.