Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Z.E. i Snabba Cash

Z.E. i Snabba Cash.

  • Netflix
Sofia Olovsson | Artikel
12 april 2021
Sofia Olovsson | Artikel
12 april 2021

Rapparen Z.E. är just nu aktuell i Netflix-serien Snabba Cash. Detta vet vi om honom.

Josef Wojciechowicz, känd under artistnamnet Z.E., är en svensk rappare som nu gör sin skådespelardebut i serien Snabba Cash. I den här artikeln kollar vi närmare på Z.E. i Snabba Cash och livet utanför TV-rutan.

Z.E. (Josef Wojciechowicz) föddes 1994 och är uppvuxen i Tensta, Stockholm. Med över 100 miljoner spelningar på Spotify har rapparen hittat sin röst hos de svenska lyssnarna. Nu gör han även sin skådespelardebut i den hyllade Netflix-serien Snabba Cash

Den framgångsrika artisten har inte alltid haft det lätt då han 2017 avtjänade ett fängelsestraff för grov stöld. Det var då han började satsa på musiken ordentligt. I en intervju med Aftonbladet berättar Z.E. om hans liv och uppväxt som kantats av olika händelser som har satt sin prägel i hans musikskapande. Han berättar att han upplevt saker som ger folk men för livet, allt i från skottdrama till droger. 

Z.E. i Snabba Cash

Z.E. har verkligen gjort sitt namn känt inom rapp-genren och nu gör han debut inom skådespelaryrket i Netflix-succén Snabba Cash. I Serien spelar han en gangster i ett rivaliserande gäng till en av de huvudroller vi följer under säsongens avsnitt. Att han inte har skådespelat tidigare är svårt att tro, för hans insats är riktigt bra.

Innan han sågs i den hyllade Netflix-serien var Z.E. med och grundade skivbolaget Team Platina med vännerna Gringo, Biggie Juke och Jiggz och under 2018 växte sig rapparen större och han blev snart en av de mest spelade artisterna i Sverige med en första plats på Sverigelistan. Han har vunnit pris för årets Hiphop/RnB inom P3 Guld samt en flera grammisnomineringar där han vann en utav dem, för årets artist. 

Framtiden för Z.E. i filmvärlden

Många blev förvånade när de fick Z.E. dyka upp i TV-rutan medan de svepte den lysande serien Snabba Cash. Men hur framtiden för Z.E. ser ut som skådespelare vet vi inte mycket om.

När vi kollar på hans profil på IMDb finns där inga kommande projekt, men sett till hur vass han var i sin roll i serien skulle det förvåna oss om han inte dyker upp i något mer snart.

VIDARE LÄSNING:

Spana in vår intervju med skaparna bakom serien här!  

NÄSTA ARTIKEL