Heath Ledger som Jokern i The Dark Knight. Foto: Warner Bros. Pictures.

När Heath Ledger kysste ett hysteriskt fan – svimmade på marken

Axel Diedrichs
08 maj 2024 kl. 20:05

En av skådespelarens mest underbara stunder

Minns du när den folkkäre skådespelaren Heath Ledger fick hela världen på fall när han i stundens hetta valde att kysste ett hysteriskt fan på röda mattan?

Trots att skådespelaren Heath Ledger till allas vår stora sorg endast hann bli 28 år innan han gick bort, så han hann uträtta mycket i sin karriär framför kameran. Från att briljera i romantiska komedier som 10 orsaker att hata dig och En riddares historia, till att rättvist kamma hem Oscarstatyetten för bästa manliga biroll efter sin fenomenala tolkning av Batmans ärkerival Jokern i The Dark Knight.

Men förutom att göra en hel del älskade filmer, så hann Heath Ledger även visa vilken varm och härlig person han var. Ett särskilt uppmärksammat tillfälle var när han närvarade vid American Film Institute Awards 2006 och ett hysteriskt fan avbröt honom mitt i en intervju. 

Se klippet när Heath Ledger kysser en främling på röda mattan: 

I det klassiska klippet som fått ny spridning, ser vi Ledger mitt uppe i en intervju när han plötsligt blir vettskrämd av att någon som ser ut att jobba på eventet får syn på honom och skriker infernaliskt. Så fort han inser att det är ett begeistrat fan, bestämmer han sig för att ge henne en stor blöt kyss. Detta får personen senare att falla svimmandes ned på marken. 

Ögonblicket var delvis riggat

Det har senare kommit fram att det roliga ögonblicket inte var fullt så äkta som det ser ut, att det delvis var riggat. Kvinnan Ledger kysste, Magda Szubaski, en australiensisk komiker, har berättat att hon planerade att gå fram till honom och reagera som ett panikslaget fan. Men Ledger själv hade inte en aning om vad som var på gång. 

– Han var en så himla bra på att improvisera, så han tog tag i mig och kysste mig, och då var det istället jag som fick en riktig chock, säger hon i radioprogrammet Fitzy and Wippa

Szubaski har vid flera tillfällen pratat om ögonblicket och betonat att allt som Ledger gjorde i stunden var helt äkta.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL