Detta anses vara Clint Eastwoods största misstag i karriären

Misstaget som anses vara Clint Eastwoods största i karriären

Axel Diedrichs
08 juni 2024 kl. 16:00

"Jag kunde verkligen inte fatta det"

Clint Eastwood anses vara en fantastisk filmregissör, men det är inte alltid som han får till det. I ett av fallen var det dock värre än med andra.

Med fyra Oscarsvinster och otaliga succéer tillhör Clint Eastwood tidernas mest framgångsrika filmskapare. På hans CV hittar vi klassiker som Unforgiven, Mystic River och Million Dollar Baby, men också krigsdramat American Sniper som är en av hans mest hyllade filmer från de senaste tio åren.

Gällande den sistnämnda så är det inte de fantastiska rollprestationerna eller det vassa hantverket bakom kameran som man minns allra bäst. I stället är det en olycklig "miss" som i dag anses vara en av de mest bisarra i mannaminne.

Reagerade du också på den stora missen?

När American Sniper kom ut 2014 började folk prata om en av nyckelscenerna framåt slutet på filmen, där Navy SEAL-soldaten Chris Kyle spelad av Bradley Cooper ska lyfta upp sitt barn. Bebisen i fråga spelas dock inte av en verklig person, istället använde man sig av en plastig bebisdocka. Många fångade upp detta redan i samband med att filmen kom ut, men det är framför allt i efterhand som det kommit att bli den stora snackisen runt den. Detta är förstås ett gigantiskt misstag då filmen nominerades till sex Oscars och vann en av dem.

Misstaget som anses vara Clint Eastwoods största i karriären
Foto: Warner Bros.

Bradley Cooper fann situationen bisarr

Filmens stora stjärna Bradley Cooper, som blev nominerad till en Oscar för rollen som Chris Kyle, har berättat hur han tappade talförmågan när han insåg att de skulle använda sig av en bebisdocka i scenen.

– Jag kunde bokstavligen inte förstå det. Jag kunde verkligen inte fatta att vi skulle jobba med en plastbebis. Jag tänkte att "det här är galet", säger han i en intervju med The Independent från 2015

Anledningen till att man använde sig av en plastdocka sägs ha varit för att barnet man skulle haft med fick feber, och att familjen med "reserv-ungen" inte dök upp på inspelningsplatsen. Eastwood som är känd för att arbeta i snabb takt valde därför att agera genom att göra scenen med en docka.

Spana in hur det ser ut i scenen med bebisdockan här:

Här kan du streama American Sniper.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL