Se den officiella trailern för Kodnamn: Annika – då kommer kriminaldramat

Kodnamn: Annika säsong 2 – Detta vet vi

Axel Diedrichs
05 november 2023 kl. 17:11

Fortsätter SkyShowtimes nordiska satsning?

Med den första säsongen i mål vill folk veta om vi kan förvänta oss att se "Kodnamn: Annika" säsong 2. Filmtopp söker nätet efter svar.

Kodnamn: Annika är SkyShowtimes första nordiska originalserie och den har varit en lyckad sådan. Den påkostade och riktigt snygga spionthrillern som tar plats i konstvärlden, med Sannah Nedergård och Ardalan Esmaili i huvudrollerna, har mötts av mycket positiv respons, inklusive från landets kritiker (läs Filmtopps recension av serien här). Men ännu är det inte garanterat att vi får en andra säsong. 

Kodnamn: Annika säsong 2 – Detta vet vi
Foto: SkyShowtime.

Allt vi vet om Kodnamn: Annika säsong 2

Många vill se en fortsättning, men till dags dato har SkyShowtime inte bekräftat att de tänker göra en Kodnamn: Annika säsong 2. Att vi fortfarande inväntar deras besked är däremot inget konstigt eftersom serien alldeles nyligen gick i mål. Den här typen av beslut dröjer i de flesta fall flera månader, ibland ännu längre än så. Tills dess att saker och ting blir klara får vi mest spekulera. 

Det finns skäl att tro på en andra säsong av Kodnamn: Annika. Förutom det stora intresset för den, kan vi se att den inte är stämplad som en miniserie. Detta innebär precis vad det låter som, att man inte gått in med inställningen att bara göra en säsong. Och även om den första säsongen berättar färdigt sin story, så figurerar serien innanför en spännande värld som man säkerligen kan hitta sätt att återgå till. 

Kodnamn: Annika säsong 2 – Detta vet vi
Foto: SkyShowtime.

"Hoppas att tittarna vill ha en andra säsong"

Något mer som håller hoppet uppe om en andra säsong är seriens främsta huvudrollsinnehavare Sannah Nedergård nyligen berättat att hon innerligt hoppas på att få återvända till produktionen. 

– Jag hoppas att tittarna vill ha en andra säsong. Det skulle vara underbart att få fortsätta arbeta med de här människorna och den här karaktären. Jag ser en sådan möjlighet att få fortsätta att fördjupa den här karaktären, även om hon redan är ganska komplex. Och framför allt att upptäcka de andra karaktärerna, säger Sannah Nedergård till Expressen.

De rätta förutsättningarna för en uppföljare tycks finnas där. Filmtopp håller dig uppdaterad om "Kodnamn: Annika" säsong 2.

NÄSTA ARTIKEL