Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Pleasure

Jessica åker till L.A. för att bli porrstjärna – Filmtopp åker till inspelningsplatsen

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Artikel
07 december 2019
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Artikel
07 december 2019

Ninja Thyberg, Sofia Kappel och Jason Toler var på plats.

Filmtopp var på plats under de sista inspelningsdagarna av Ninja Thybergs omskrivna film ”Jessica”, som handlar om en ung svenska som bestämmer sig för att åka till Los Angeles och bli porrstjärna. När vi besöker studion i Göteborg håller kompletterande scener på att spelas in där Jessica skall samtala med sin manager Mike, som spelas av den före detta porrskådisen Jason Toler.

Utanför studiolokalerna i Gbg.
Utanför Göteborg Filmstudios. Foto: Filmtopp Media.

Det är full rulle som gäller. Ninja och skådespelarna Sofia Kappel (som spelar Jessica som lämnar Sverige för att bli porrstjärna i L.A.) och Jason Toler (som spelar hennes agent Mike) håller på att repetera på nedervåningen och vi ”pressfolk” snokar runt bäst vi kan på övervåningens kontorsavdelning; utrustade med nybryggt kaffe och hallongrottor.

I vår väntan på att få bevittna ovannämnda in action, pejar vi runt bland alla foton från filmen och inspirationsbilder som hänger på väggarna. Föga förvånande är det bra mycket mer lättklätt än vad det brukar vara och mitt i rummet står en bastant sexleksak, som alla springer förbi obemärkt – inte den vanligaste synen på en inspelningsplats inom mainstreamfilmen. Vi noterar också att det hänger ett foto på när Mickey Rourke rakar armhålorna – ett lyckorus sprider sig innan vi inser att det inte rör sig om någon ”hemlig cameo”, utan att det helt enkelt är en bild från hans fenomenala insats i The Wrestler.

Och så var det dags…

Här diskuteras scenen som skall filmas i Jessica.
Fr.v. Jason Toler, Sofia Kappel och Ninja Thyberg. Foto: Filmtopp Media.

Det är dags att gå ner och se Ninja och kompani i arbete, som nu sitter och repeterar. Sofia och Jason sitter i en svart skinnsoffa, som ser ut att vara tagen från vilken p-rulle som helst, medan Ninja sitter på en matta på golvet nedanför. Hon diskuterar karaktärens inre drivkraft med Sofia och går igenom scenens repliker. De pratar bland annat om skillnaden mellan det svenska och det amerikanska:

– Där kan vi få in det, att i Sverige ska man hela tiden tycka att man är dålig, man får inte säga att man är snygg. Man du ska liksom tycka det, säger Ninja till Sofia som nickar instämmande.

Här diskuteras scenen som skall filmas i Jessica.
Fr.v. Jason Toler, Sofia Kappel och Ninja Thyberg. Foto: Filmtopp Media.

Efter en viss tid lämnar Jason Toler sina kollegor och sätter sig bakom ett stort skrivbord i mörkt trä på andra sidan rummet. När pressens ögon börjar fånga hans naturliga "chef-aura" ser han ut att njuta rätt bra av uppmärksamheten och poserar flitigt. Han berättar att han är extra glad över att Ninjas film faktiskt ger en rättvis bild av hur porrindustrin fungerar. Att det inte är så ”nattsvart” som det många gånger målas upp, utan att det många gånger handlar om människor som helt enkelt är intresserade av jobbet. Han visar upp sin guldklocka och berättar att det minsann är porren som har betalt för den.

Jason Toler.
Jason Toler. Foto: Filmtopp Media.

Därefter får vi på Filmtopp en exklusiv guidning i studion där interiören för Jessicas lägenhet i Los Angeles har byggts upp. Det spelar ingen roll hur många gånger man besöker ett set, att se hur illusionen av något helt annat byggs upp i en lagerlokal är alltid magiskt. Vi får veta att de har jobbat hårt med detaljerna. Dörrhandtagen måste vara amerikanska och likaså kvittona som ligger slängda lite här och var på Jessicas sovrumsgolv.

Götebrogs Studios.
Så här ser det ut bakom kulisserna. Foto: Filmtopp Media.
Jessicas lägenhet i L.A.
In kommer vi till Jessicas vardagsrum/sovrum. Foto: Filmtopp Media.
Jessicas lägenhet i L.A.
Foto: Filmtopp Media.
Jessicas Badrum i L.A.
Även ett badrum ryms. Foto: Filmtopp Media.

Det är dags att bege sig. Sofia gör oss journalister en tjänst och klättrar upp på en gammal bil i det härligt ruffiga industriella området, som utgör exteriören för Göteborgs Filmstudios.

Sofia Kappel.
Sofia Kappel. Foto: Filmtopp Media.

Att få se Jessica andas liv på vita duken, ska onekligen bli spännande! Filmen har redan fått stor uppmärksamhet och vi håller givetvis tummarna för att den får sig en tur till Cannes nästa år.

"Jessica" har premiär nästa år. Exakt datum är ännu inte fastställt.

NÄSTA ARTIKEL