Jodie Foster och Kali Reis i True Detective: Night Country. Foto: HBO Max.

True Detective säsong 5 – Detta vet vi

  • HBO
Filmtopp
19 februari 2024 kl. 21:02

Återvänder kriminalantologin för ett till fall?

När "Night Country" nu går i mål hoppas tittarna på att få se "True Detective" säsong 5. Här är vad vi vet om statusen på seriens fortsättning.

I dag går den fjärde säsongen av HBO:s älskade antologiserie i mål. Tittarna hoppas naturligtvis på att få se mer, men hurdan är statusen... är True Detective säsong 5 på väg till HBO Max, eller riskerar vi att få vänta i ytterligare fem år på nya avsnitt? Filmtopp har sökt nätet efter svaret, och det är troligtvis inte det som fansen vill ha.

True Detective säsong 5 – Detta vet vi
Foto: HBO Max.

True Detective säsong 5 ännu inte beställd av HBO

Som saker och ting står sig just nu är True Detective säsong 5 ännu inte på väg. HBO har inte kommunicerat ut att de vill göra en fortsättning. Det skulle dock förvåna oss om man väljer att låta serien gå i graven med vad som varit ett omtyckt nytag med Issa López bakom spakarna istället för Nic Pizzolatto, som gjorde de tre första säsongerna. 

Night Country må inte ha varit den mest hyllade av de fyra säsongerna, men den har likväl varit en stor publiksuccé. De två första avsnitten hade ett högre tittarsnitt än vad den första, ikoniska säsongen hade. Den hade även fler tittare än den andra säsongen av White Lotus och braksuccén Successions fjärde säsong.

Streamingtjänsten är likt sina konkurrenter i behov av tittarfavoriter, så att inte göra en till säsong när alla förutsättningar finns där vore därför allt annat än smart.  

När kan vi förvänta oss en ny säsong av True Detective?

Vi känner oss trygga med att HBO beställer en till säsong av True Detective, men att förutspå när den kommer är desto svårare. Hittills har det varit väldigt varierad väntetid mellan säsongerna – mellan säsong tre och fyra har det varit hela fem års väntan. Att man tagit in ett nytt kreativt team kan kanske tala för att gapet mellan den här säsongen och nästa inte blir lika stort. Oavsett lär det ta minst ett år för serien att komma tillbaka från dess att den får grönt ljus att fortsätta. Känslan är att den som allra tidigast återvänder hösten 2025.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer med "True Detective" säsong 5.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL