Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Filmcirkeln – avsnitt 66: Persona (Gäst: Eric Diedrichs)

Filmcirkeln – avsnitt 66: Persona (Gäst: Eric Diedrichs)

Filmcirkeln
Filmcirkeln | Artikel
13 november 2022
Filmcirkeln
Filmcirkeln | Artikel
13 november 2022

Filmcirkeln har sett "Persona".

Det är dags för Ingmar Bergman igen i Filmcirkeln, och den här gångentillsammans med gästen Eric Diedrichs, Filmtopps chefredaktör och grundare.

I avsnitt 66 gästas Filmcirkeln för första gången av en gäst som har tagit med sig Ingmar Bergmans klassiker Persona från 1966. Lyssna på det här på Spotify.

Eric Diedrichs som är chefredaktör och grundare av Filmcirkelns samarbetspartner Filmtopp.se kommer på besök för att snacka om en av hans absoluta favoritregissörer, Ingmar Bergman.

Som vanligt med Bergman är det mycket tematik, psykologi och givetvis en hel del mörker som dominerar. Men vad handlar egentligen Persona om? Är det två olika människor som flyter samma, eller är det bara konstiga bilder på rad?

Missa inte när Filmcirkeln bryter ned en klassiker, och som en bonus ger en snabbanalys av vad Tjuren Ferdinand egentligen handlar om.

Spoilervarning! Se filmen innan du lyssnar på avsnittet om du inte vill få avslöjat vad som händer.

Om podcasten Filmcirkeln

Filmcirkeln.

Filmcirkeln är podcasten där filmnördarna David, Vidar och Marcus varje vecka samlas för att diskutera en film som de precis sett. I en enda lång filmstafett så tipsar trion varandra om bra, dåliga, klassiska, aktuella, smala och breda filmer.

Följ oss på Facebook & Instagram under "Filmcirkeln".

Du hittar oss även på Letterboxd där vi samlar våra betyg på filmtitlarna vi diskuterar.

NÄSTA ARTIKEL