Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Pride and prejudice.

Filmcirkeln – avsnitt 65: Pride & Prejudice

Filmcirkeln
Filmcirkeln | Artikel
20 oktober 2022
Filmcirkeln
Filmcirkeln | Artikel
20 oktober 2022

Filmcirkeln har sett "Pride 6 Prejudice".

Välkommen till Filmcirkeln, podcasten där Vidar, Marcus och David varje vecka diskuterar en film som de har sett.

Väntan är över! Äntligen tar vi på Filmcirkeln oss an vår första Jane Austen-berättelse. Det är dags att recensera Joe Wrights filmatisering av Pride and Prejudice från 2005. Lyssna på det här på Spotify.

Elisabeth Bennet är näst äldst i en familj av fem systrar som alla kommer bli arvlösa om inte någon av dem gifter sig rikt. När den unge Mr. Bingley och hans vän Mr. Darcy flyttar in i godset bredvid, hamnar Elisabeth genast i luven på Mr. Darcy som hon tycker är snobbig och elak. Eller är det bara hon som är fördomsfull?

Pride and Prejudice är en klassisk bok av Jane Austen. Men hinner man verkligen med att berätta en historia med så många karaktärer på en film? Fungerar Keira Knightley som Elisabeth Bennet och hur står sig filmen mot den episka miniserien med Colin Firth som Mr. Darcy? Detta och mycket mer tar vi reda på i avsnittet.

Spoilervarning! Se filmen innan du lyssnar på avsnittet om du inte vill få avslöjat vad som händer.

Om podcasten Filmcirkeln

Filmcirkeln.

Filmcirkeln är podcasten där filmnördarna David, Vidar och Marcus varje vecka samlas för att diskutera en film som de precis sett. I en enda lång filmstafett så tipsar trion varandra om bra, dåliga, klassiska, aktuella, smala och breda filmer.

Följ oss på Facebook & Instagram under "Filmcirkeln".

Du hittar oss även på Letterboxd där vi samlar våra betyg på filmtitlarna vi diskuterar.

NÄSTA ARTIKEL