Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Django.

Filmcirkeln – avsnitt 60: Django

Filmcirkeln
Filmcirkeln | Artikel
08 juli 2022
Filmcirkeln
Filmcirkeln | Artikel
08 juli 2022

Filmcirkeln har sett "Django".

Välkommen till Filmcirkeln, podcasten där Vidar, Marcus och David varje vecka diskuterar en film som de har sett.

I avsnitt 60 av Filmcirkeln pratar vi om filmen som inspirerade Quentin Tarantino att göra sin första western-film Django Unchained, nämligen filmen Django från 1966 (regi: Sergio Corbucci).

Django är en spaghettiwestern från 1966 och handlar om prisjägaren Django som släpar runt på en kista. När han anländer i en stad som hotas av trubbel från två gäng blandar han sig i konflikten för egen vinning.

Den våldsanna filmen "Django" förbjuds i flera länder när den kom och var en föregångare till mycket av våldsam western film som skulle komma. Vi dyker ned i filmen och diskuterar allt från tematik till action, plus att vi bjuder på lite standard revolverkunskap.

Förra veckans diskussion om "filmtjuven" Tarantino fortsätter också. Snor han för mycket av andra eller hyllar han mest gamla filmer. Vi undersöker skillnaden mellan Sergiosarna Leone och Corbucci och självklart utser vi vem som gjorde den bästa Django-filmen, Quentin eller Sergio?

Spoilervarning! Se filmen innan du lyssnar på avsnittet om du inte vill få avslöjat vad som händer.

Om podcasten Filmcirkeln

Filmcirkeln.

Filmcirkeln är podcasten där filmnördarna David, Vidar och Marcus varje vecka samlas för att diskutera en film som de precis sett. I en enda lång filmstafett så tipsar trion varandra om bra, dåliga, klassiska, aktuella, smala och breda filmer.

Följ oss på Facebook & Instagram under "Filmcirkeln".

Du hittar oss även på Letterboxd där vi samlar våra betyg på filmtitlarna vi diskuterar.

NÄSTA ARTIKEL