Inglourious Basterds .

Filmcirkeln – avsnitt 59: Inglourious Basterds

Filmcirkeln
24 juni 2022 kl. 10:06

Filmcirkeln har sett "Inglourious Basterds"

Välkommen till Filmcirkeln, podcasten där Vidar, Marcus och David varje vecka diskuterar en film som de har sett.

Gorlami och buongiorno! Nu är det dags för Filmcirkeln att ta sig an Quentin Tarantino och hans andravärldskrigsfilm Inglourious Basterds från 2009.

Brad Pitt leder som löjtnant Aldo Raine den beryktade truppen Inglourious Basterds som tar sig bakom fiendens linje i Nazisttyskland för att ställa till med ett helvete för tyskarna och lönnmörda Hitler. Men deras planer korsar också väg med biografägarinnan Shoshanna som har liknande planer.

Äntligen är det dags att tackla den stora och populära regissören Tarantino. Hyllningar haglar, men också kritik. Snor han för mycket och har han blivit en parodi av sig själv?

Filmcirkeln bryter också ned Inglourious Basterds, kapitel för kapitel. Allt från den långa öppningsscenen till den oskyldige tyske soldaten som uppvaktar Shoshanna och givetvis källarscenen där Michael Fassbender avslöjar sig med sina fingrar. Häng med oss!

Spoilervarning! Se filmen innan du lyssnar på avsnittet om du inte vill få avslöjat vad som händer.

Om podcasten Filmcirkeln

Filmcirkeln.

Filmcirkeln är podcasten där filmnördarna David, Vidar och Marcus varje vecka samlas för att diskutera en film som de precis sett. I en enda lång filmstafett så tipsar trion varandra om bra, dåliga, klassiska, aktuella, smala och breda filmer.

Följ oss på Facebook & Instagram under "Filmcirkeln".

Du hittar oss även på Letterboxd där vi samlar våra betyg på filmtitlarna vi diskuterar.

NÄSTA ARTIKEL