Titanic.

Filmcirkeln – avsnitt 55: Titanic

Filmcirkeln
27 april 2022 kl. 09:00

Filmcirkeln har sett "Titanic".

Välkommen till Filmcirkeln, podcasten där Vidar, Marcus och David varje vecka diskuterar en film som de har sett.

Nu är det dags. Mastodontfilmernas bjässe. I avsnitt 55 är det dags för regissören James Camerons film om det olycksdrabbade fartyget Titanic.

Tredjeklasspassageraren Jack och förstaklasspassageraren Rose kliver på Titanic. Hon för att föras hem till USA och motvilligt gifta sig, han för att han vann en biljett. Av en slump träffas de och blir förälskade, omedvetna om att Titanics jungfrufärd inte kommer att sluta lyckligt.

Håll i rodret för det här är en långdragare. Först reder vi ut allt om det riktiga fartyget Titanic. Vad hände egentligen den natten? Vilka riktiga passagerare är med i filmen och vilka är hennes två tvillingfartyg  där en mötte ett liknande öde.

Vi går också in på djupet (pun intended) av den episka tre-timmars filmen. Är Titanic i själva verket ett långt mästerverk, eller tar klyschorna över? Häng med oss och ta reda på det!

Spoilervarning! Se filmen innan du lyssnar på avsnittet om du inte vill få avslöjat vad som händer.

Om podcasten Filmcirkeln

Filmcirkeln.

Filmcirkeln är podcasten där filmnördarna David, Vidar och Marcus varje vecka samlas för att diskutera en film som de precis sett. I en enda lång filmstafett så tipsar trion varandra om bra, dåliga, klassiska, aktuella, smala och breda filmer.

Följ oss på Facebook & Instagram under "Filmcirkeln".

Du hittar oss även på Letterboxd där vi samlar våra betyg på filmtitlarna vi diskuterar.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL