Shrek.

Filmcirkeln – avsnitt 56: Shrek

Filmcirkeln
11 maj 2022 kl. 09:05

Filmcirkeln har sett "Shrek".

Välkommen till Filmcirkeln, podcasten där Vidar, Marcus och David varje vecka diskuterar en film som de har sett.

Hämta facklorna och högafflarna! I avsnitt 56 pratar vi om den moderna animationsklassikern Shrek från 2001 (regi Andrew Adamson & Vicky Jenson).

Shrek är ett träsktroll som vill bli lämnad i fred i sitt träsk. Men en dag dumpas massa sagofigurer på hans mark och herren Lord Farquaad som har ett slott nära Shrek lovar att ta bort alla sagofigurer om han hämtar hem en prinsessa till honom. Shrek ger sig ut tillsammans med en talande åsna på ett galet äventyr.

Få har nog missat det gröna fenomenet Shrek som svepte över jorden under början av 2000-talet. Men hur står sig filmen i dag över 20 år senare? Är det fortfarande en rolig parodi på sagor?

I vanlig ordning bryter vi ned Shrek och allt från hans relation med Fiona, den stora draken och givetvis åsnan. Hittar vi även lite buskishumor i Shrek? Och varför är egentligen Robin Hood Fransk? Detta, diskussioner om animationsstudion Dreamworks och mycket mer i ett roligt avsnitt. Häng med oss!

Spoilervarning! Se filmen innan du lyssnar på avsnittet om du inte vill få avslöjat vad som händer.

Om podcasten Filmcirkeln

Filmcirkeln.

Filmcirkeln är podcasten där filmnördarna David, Vidar och Marcus varje vecka samlas för att diskutera en film som de precis sett. I en enda lång filmstafett så tipsar trion varandra om bra, dåliga, klassiska, aktuella, smala och breda filmer.

Följ oss på Facebook & Instagram under "Filmcirkeln".

Du hittar oss även på Letterboxd där vi samlar våra betyg på filmtitlarna vi diskuterar.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL