CODA.

Filmcirkeln – avsnitt 54: CODA

Filmcirkeln
Uppdaterad 26 april 2022 kl. 20:04 | Publicerad 14 april 2022 kl. 11:04

Filmcirkeln har sett "CODA".

Välkommen till Filmcirkeln, podcasten där Vidar, Marcus och David varje vecka diskuterar en film som de har sett.

I det 54:e avsnittet i Filmcirkeln tar sig Vidar, Marcus och David an Oscarvinnaren CODA (regi Sian Heder) som tog hem det stora priset bästa film på årets skandalomsusade gala. 

Ruby är en hörande tonåring i en familj där alla andra är döva. Familjen är beroende av hennes översättningar samtidigt som hon själv drömmer om att bli en sångerska, något familjen har svårt att förstå.

CODA är en coming of age-film som låter publiken komma nära en döv familj. Men är resten av filmen för generiskt? För typiskt för en high school-film? Och framför allt, förtjänar den Oscarstatyetten?

Givetvis diskuteras också Filmcirkeln den stora elefanten i rummet, det vill säga Will Smiths örfil på Chris Rock under Oscarsgalan. Även Filmstadens beslut att inte längre tillåta att besökare tar med eget godis in i biosalongerna diskuteras flitigt.

Spoilervarning! Se filmen innan du lyssnar på avsnittet om du inte vill få avslöjat vad som händer.

Om podcasten Filmcirkeln

Filmcirkeln.

Filmcirkeln är podcasten där filmnördarna David, Vidar och Marcus varje vecka samlas för att diskutera en film som de precis sett. I en enda lång filmstafett så tipsar trion varandra om bra, dåliga, klassiska, aktuella, smala och breda filmer.

Följ oss på Facebook & Instagram under "Filmcirkeln".

Du hittar oss även på Letterboxd där vi samlar våra betyg på filmtitlarna vi diskuterar.

NÄSTA ARTIKEL