Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Eldflugornas grav.

Filmcirkeln – avsnitt 52: Eldflugornas grav

Filmcirkeln
Filmcirkeln | Artikel
16 mars 2022
Filmcirkeln
Filmcirkeln | Artikel
16 mars 2022

Filmcirkeln har sett "Eldflugornas grav".

Välkommen till Filmcirkeln, podcasten där Vidar, Marcus och David varje vecka diskuterar en film som de har sett.

Hipp hipp hurra! Filmcirkeln firar ett år och tar sig i avsnitt 52 an Studio Ghiblis hyllade film Eldflugornas grav (regi Isao Takahata).

Tonårspojken Seita och hans lillasyster Setsuko kämpar under slutet av andra världskriget för att överleva hunger och bomber i ett Japan i förfall.

Trots att det är födelsedag är det ändå en sorgsen Filmcirkeln som samlas för att diskutera en film som känns skrämmande aktuell i och med kriget i Ukraina. Det är en av de jobbigaste filmerna hittills i podden. Men är det för jobbigt, eller finns det något otroligt vackert bakom Eldflugorna gravs brutalitet och misär?

David tycker att filmen känns ännu starkare nu när han blivit pappa, Marcus grubblar över hur många kan kännas pressade att gråta till filmen och Vidar berömmer hantverket samt visar återigen vilken sida han står på i kampen om datoranimerat vs. tecknat.

Spoilervarning! Se filmen innan du lyssnar på avsnittet om du inte vill få avslöjat vad som händer.

Om podcasten Filmcirkeln

Filmcirkeln.

Filmcirkeln är podcasten där filmnördarna David, Vidar och Marcus varje vecka samlas för att diskutera en film som de precis sett. I en enda lång filmstafett så tipsar trion varandra om bra, dåliga, klassiska, aktuella, smala och breda filmer.

Följ oss på Facebook & Instagram under "Filmcirkeln".

Du hittar oss även på Letterboxd där vi samlar våra betyg på filmtitlarna vi diskuterar.

NÄSTA ARTIKEL