Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
King Arthur.

Filmcirkeln – avsnitt 51: King Arthur

Filmcirkeln
Filmcirkeln | Artikel
09 mars 2022
Filmcirkeln
Filmcirkeln | Artikel
09 mars 2022

Filmcirkeln har sett "King Arthur".

Välkommen till Filmcirkeln, podcasten där Vidar, Marcus och David varje vecka diskuterar en film som de har sett.

Spotta på nävarna och dra svärdet ur stenen. I avsnitt 51 i Filmcirkeln tar vi oss an myten om King Arthur i regissören Antoine Fuquas storfilm från 2004.

Baserad på en alternativ tolkning av myten om King Arthur är han här en romersk general i England under 400-talet. När hans riddare ska frias från tjänstgöring skickas alla i stället på ett uppdrag svårare än något de tidigare utfört.

Marcus har ännu inte omfamnat riddarfilmerna, men Vidar vägrar att ge upp och tvingar ut Filmcirkeln på ännu ett King Arthur-äventyr. Men hur står sig denna annorlunda tolkning? Förtjänar filmen den hårda kritiken den fått eller är den underskattad?

Diskussioner om riddargemenskap, King Arthurs hjälteresa, actionssekvenser och givetvis danskt mot svenskt när skurken Stellan Skarsgård ställs mot Tristan som spelas av Mads Mikkelsen. Det kan inte bli bättre.

Spoilervarning! Se filmen innan du lyssnar på avsnittet om du inte vill få avslöjat vad som händer.

Om podcasten Filmcirkeln

Filmcirkeln.

Filmcirkeln är podcasten där filmnördarna David, Vidar och Marcus varje vecka samlas för att diskutera en film som de precis sett. I en enda lång filmstafett så tipsar trion varandra om bra, dåliga, klassiska, aktuella, smala och breda filmer.

Följ oss på Facebook & Instagram under "Filmcirkeln".

Du hittar oss även på Letterboxd där vi samlar våra betyg på filmtitlarna vi diskuterar. 

NÄSTA ARTIKEL