Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
It's A Wonderful Life.

Filmcirkeln – avsnitt 40: It's a Wonderful Life (1946)

Filmcirkeln
Filmcirkeln | Artikel
22 december 2021
Filmcirkeln
Filmcirkeln | Artikel
22 december 2021

It's A Wonderful Life

Välkommen till Filmcirkeln, podcasten där Vidar, Marcus och David varje vecka diskuterar en film som de har sett.

Snart är det julafton och i Filmcirkelns 40:e avsnitt slår vi därför på stort och diskuterar den klassiska filmen It’s A Wonderful Life (regi: Frank Capra).

Det är dags att reda ut hur en film om en ordinär man som kämpar med vardagen och livets pussel kan vara så hyllad. Vad är meningen med livet, hur finner man glädje i vardagen och vad betyder det ens att ha ett ”underbart liv”?

Förutom dessa stora ämnen diskuterar vi också James Stewart som huvudrollen och om hur It’s A Wonderful Life på 40-talet hittade på nytt sätt att göra filmsnö. Dessutom avslöjar vi också vår egen teori om hur Harry Potter i själva verket är släkt med skurken från denna film.

Givetvis får David också äntligen lov att berätta om sin stora kärlek till James Stewart och reder också ut varför reder också ut varför It’s A Wonderful Life har blivit en julklassiker i USA.

God Jul önskar vi i Filmcirkeln.

Spoilervarning! Se filmen innan du lyssnar på avsnittet.

Om podcasten Filmcirkeln

Filmcirkeln.

Filmcirkeln är podcasten där filmnördarna David, Vidar och Marcus varje vecka samlas för att diskutera en film som de precis sett. I en enda lång filmstafett så tipsar trion varandra om bra, dåliga, klassiska, aktuella, smala och breda filmer.

Följ oss på Facebook & Instagram under "Filmcirkeln".

Du hittar oss även på Letterboxd där vi samlar våra betyg på filmtitlarna vi diskuterar. 

 

NÄSTA ARTIKEL