Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
West Side Story.

Filmcirkeln – avsnitt 39: West Side Story (1961)

Filmcirkeln
Filmcirkeln | Artikel
15 december 2021
Filmcirkeln
Filmcirkeln | Artikel
15 december 2021

West Side Story

Välkommen till Filmcirkeln, podcasten där Vidar, Marcus och David varje vecka diskuterar en film som de har sett.

Steven Spielbergs nyinspelning av "West Side Story" har haft premiär och därför tar vi oss i det 39:e avsnittet av Filmcirkeln an originalet från 1961 (regi. Robert Wise och Jerome Robbins).

Knäpp med fingrarna när du är riktigt glad! West Side Story är en historia om coola, knäpp-dansande ungdomar på New Yorks gator under 50-talet. Givetvis berättat genom en Romeo och Julia-historia med klassisk gängrivalitet.

Det råder delade meningar om alla musikalnummer verkligen håller och om kärlekshistorien är trovärdig. Filmcirkeln byter också oväntat genre och blir en crime-podd när vi pratar om skådespelerskan Natalie Woods mystiska död.

David bjuder på visselshow i West Side Story-stil, Marcus berättar om när Elvis Presley nästan fick huvudrollen och Vidar erkänner att han utvecklade ett knäpp-missbruk efter att första ha lärt sig knäppa fingrarna som 20-åring. Häng med och ta reda om West Side verkligen är bäst!

Spoilervarning! Se filmen innan du lyssnar på avsnittet.

Om podcasten Filmcirkeln

Filmcirkeln.

Filmcirkeln är podcasten där filmnördarna David, Vidar och Marcus varje vecka samlas för att diskutera en film som de precis sett. I en enda lång filmstafett så tipsar trion varandra om bra, dåliga, klassiska, aktuella, smala och breda filmer.

Följ oss på Facebook & Instagram under "Filmcirkeln".

Du hittar oss även på Letterboxd där vi samlar våra betyg på filmtitlarna vi diskuterar. 

 

NÄSTA ARTIKEL