Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Tomten är far till alla barnen.

Filmcirkeln – avsnitt 38: Tomten är far till alla barnen (1999)

Filmcirkeln
Filmcirkeln | Artikel
08 december 2021
Filmcirkeln
Filmcirkeln | Artikel
08 december 2021

Tomten är far till alla barnen

Välkommen till Filmcirkeln, podcasten där Vidar, Marcus och David varje vecka diskuterar en film som de har sett.

I avsnitt 38 är det jul i Filmcirkeln. Men vår jul varar inte ända fram till påska, så passa på att häng med oss när vi bryter ned den svenska komedin Tomten är far till alla barnen (regi: Kjell Sundvall).

Sveriges ofiltrerade och galna komedi Tomten är far till alla barnen är en citatvänlig och modern klassiker som kan ha undgått få. Men den stora frågan är om det vilar det djupare diskussioner bakom sprit- och sexfasaderna?

Marcus undrar om han egentligen inte har sett filmen för många gånger medan Vidar som vanligtvis inte gillar julfilmer tar sig an den för första gången. David får agera mellanhand och hyllar även modet att våga göra humor om svåra ämnen.

Men frågan är om det är en lyckad satir på svenskt julfirande? Hetta upp glöggen, eller julmust om du hellre tycker om det, och se om du håller med oss i våra analyser. Skål på er, buksvågrar!

Spoilervarning! Se filmen innan du lyssnar på avsnittet.

Om podcasten Filmcirkeln

Filmcirkeln.

Filmcirkeln är podcasten där filmnördarna David, Vidar och Marcus varje vecka samlas för att diskutera en film som de precis sett. I en enda lång filmstafett så tipsar trion varandra om bra, dåliga, klassiska, aktuella, smala och breda filmer.

Följ oss på Facebook & Instagram under "Filmcirkeln".

Du hittar oss även på Letterboxd där vi samlar våra betyg på filmtitlarna vi diskuterar. 

 

NÄSTA ARTIKEL