Enorm satsning på filmmusikal på Tomas Ledins musik

Enorm satsning på filmmusikal på Tomas Ledins musik

Axel Diedrichs
Uppdaterad 24 oktober 2019 kl. 13:10 | Publicerad 12 mars 2018 kl. 21:03

Flera stora skådespelarnamn annonserades i samband med presentationen av "En del av mitt hjärta" – filmen baserad på Tomas Ledins texter och musik.

På Grand Hotel i Stockholm hade svensk press samlats för att få veta vilken som kommer att bli årets stora svenska filmsatsning. Inför presskonferensen hade det utlovats stora namn och det visade sig snabbt att det inte var någon underdrift.

Malin Åkerman, Johan Ulvesson, Per Andersson, Johan Rheborg, Pernilla August, Jonas Karlsson och Shima Niavarani kommer att pynta regissören Edvard Af Silléns film En del av mitt hjärta. Filmen blir en komedi-musikal, baserad på den berömda låtskrivaren Tomas Ledins texter och musik.

Filmens regissör, Edward Af Sillén

Det blir en typ av musikal som aldrig tidigare gjorts i svensk film.

Han fyller på med att de flesta, om inte alla, skådespelare som presenterats kommer att både sjunga och dansa.

Vibbarna är minst sagt goda, det känns att ensemblen ser fram emot att jobba med varandra och tillsammans bryta ny mark i Filmsverige. En del av mitt hjärta blir den svensk-kanadensiska skådespelerskan Malin Åkermans första film i vårt avlånga land. Hon är öppen om att hon inte hade någon större koll på Tomas Ledins diskografi:

Filmens huvudrollsinnehavare, Malin Åkerman

Jag minns Sommaren är kort från radion på somrarna.

En del av mitt hjärta handlar om Isabella (Malin Åkerman), en driven affärskvinna som figurerar i Stockholms finansiella värld. Hon är en av få i släkten som gjort riktigt bra av sig, men hennes självförtroende kommer i gungning när hon får veta att tonårscrushen Simon ska gifta sig med hennes barndomsvän. Snart inleds en kärlekstriangel.

Producerar gör Patrick Ryborn och filmens manusförfattare är ingen mindre än Lars "Vasa" Johansson, som tidigare har skrivit Den bästa sommaren och Mäklarna. Ryborn berättar att han genast blev förälskad i manuset, och att det var väldigt viktigt för honom att välja rätt regissör.

– Jag tyckte väldigt mycket om En underbar jävla jul, som Edvard skrev manuset till, och bestämde mig för att träffa honom. Det klickade direkt och att ha honom som regissör har känns helt rätt, säger Patrick.

Under manusutvecklingen kontaktade Patrick huvudpersonen Tomas för att få en lista på vilka låtar han vill höra vara med och forma filmen. Tomas skickade över en spotifylista på 30 låtar och av dem kommer 16 stycken att användas. Vilka dessa är vet vi såklart inte, men Tomas gav oss en hint:

– Det blir några otippade låtar och det är jag är väldigt glad över. Det är roligare än om filmen bara har de mer självklara låtarna.

"En del av mitt hjärta" har premiär under julen 2019. Ser du fram emot premiären?

NÄSTA ARTIKEL