En del av mitt hjärta - Filmtopp på inspelningen

En del av mitt hjärta - Filmtopp på inspelningen

Rasmus Torstensson
Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 13:07 | Publicerad 25 juli 2018 kl. 16:07

Filmtopp närvarade på inspelningsplatsen av den kommande svenska storfilmen "En del av mitt hjärta".

Ensemblen i Tomas Ledin-filmen En del av mitt hjärta. Sitter på Thorskogs slotts trappa.
Foto: Filmtopp Media.

Svenska Hollywoodstjärnan Malin Åkerman spelar huvudrollen i kommande "En del av mitt hjärta". Musikalfilmen baseras på den folkkära artisten Tomas Ledins musik. När produktionsbolagen bjöd in pressen till inspelningen var Filmtopp givetvis på plats. 

Thorskogs Slott ligger mellan Göteborg och Trollhättan. Efter en stund i solen släpper pressombuden in oss innanför grindarna. Det märks att det är ett stort pådrag kring filmen. Människor springer runt som yra höns på den välskötta slottsgården. Dock med ett ständigt leende på läpparna. Tvärs över den lilla men vackra dammen till vänster om slottsporten syns en stor kamerarigg och det spelas musik. Kollar man riktigt noga kan man se folk dansa. Inspelningen har tydligen pågått sedan tidigt i morse.

Kort därefter dyker ett gäng bekanta ansikten upp. Bland andra skådespelaren Jonas Karlsson och regissören Edward Af Sillén  Med är också Malin Åkerman. Hon är filmens ansikte utåt och den odiskutabelt största stjärnan ur ett internationellt perspektiv. Med serier som HBO:s Billions och filmer som Zack Snyders Watchmen på meritlistan behöver pressfotografernas huvudsakliga fokus knappast en närmare presentation. Under de svagt svajande lövträden framför dammen slog vi oss ned för en ensam stund med dagens dragplåster. Hon är trevlig, varm och lätt att prata med. Hela intervjun publiceras separat.

Malin Åkerman och Eric Diedrichs.
Malin Åkerman och Eric Diedrichs. Foto: Filmtopp Media.

Efter intervjun får vi möjlighet att närvara vid inspelningen av två olika scener. Det märks från start att filmen är en musikal. Första scenen innehåller ett snyggt koreograferat dansnummer av ett gäng cheerleaders, som kastar varandra upp mot trädtopparna i spektakulära volter. Edward Af Sillén har hela tiden en nära kontakt med den ansvariga för koreografin.

En del av mitt hjärta
Foto: Filmtopp Media.
En del av mitt hjärta
Foto: Filmtopp Media.

Den andra scenen är en del av ett längre musikalnummer, som utspelar sig på olika båtar i dammen. Det blir en hel del omtagningar. Mest för att ett gäng ankor skall synas i bild. Mängder av bröd kastas i för att hålla ankorna på plats, som tycks befinna sig i sjunde himlen. Det är riktigt kul att titta på, men säkerligen ganska frustrerande för teamet.

En del av mitt hjärta
Foto: Filmtopp Media
En del av mitt hjärta
Foto: Filmtopp Media.

Sammanfattningsvis lovade stämningen på inspelningsplatsen gott. Det lilla vi fick se såg bra ut, även om det givetvis är för tidigt att säga hur slutresultatet blir. Känslan är att vi genremässigt kan förvänta oss en lättsam romantisk feelgood-komedi i samma anda som Mamma Mia (2009). Ledins musik kommer i sin tur att användas på ett liknande vis som Håkan Hellströms gjorde i filmen Känn ingen sorg (2013)

Ensemblen, som utöver tidigare nämnda namn innehåller bland andra Johan "Lorry" Ulvesson, skojfriske Per Andersson och Bergman-bekante Pernilla August, ser på förhand stark ut. Så lyssna på Ledin och var redo för sång och dans nästa jul.

En del av mitt hjärta har premiär på bio julen 2019. Sugen på att läsa mer om svensk film? Här är våra tips på svenska filmer som är bioaktuella i år!

NÄSTA ARTIKEL