Den sämsta TV-spelsfilmen någonsin – enligt Rotten Tomatoes

Det här är den sämsta TV-spelsfilmen någonsin – enligt Rotten Tomatoes

Axel Diedrichs
22 oktober 2023 kl. 20:10

Finns inte ens att streama

Användarna på den internationella filmsajten Rotten Tomatoes har pekat ut den sämsta TV-spelsfilmen någonsin. Filmen i fråga går inte att få tag på någon av streamingtjänsterna.

Super Mario Bros., Dead or Alive, Far Cry, House of the Dead... listan på usla TV-spelsfilmer går att göra lång. Flera av dem går även att tillskriva Uwe Bolls namn. Men vilken är egentligen allra sämst? Enligt de som röstar på filmdatabasen Rotten Tomatoes finns det en du ska se upp för in i det sista. Även den tar plats på tyske regissörens bottenrika CV.

"Alone in the Dark" är den sämsta TV-spelsfilmen någonsin enligt Rotten Tomatoes

När Rotten Tomatoes leder oss genom sin lista med 51 TV-spelsfilmer rankade finns det en ensam segrare uppe på toppen, Werewolves Within, en indiefilm om en snöig småstad som attackeras av varulvar. Med 86% som anser den vara åtminstone bra klassas den som bäst. Därefter finner vi The Angry Birds Movie 2 med 73%, följd av Sonic the Hedgehog (69%). 

Längst ned på listan hittar vi en rad titlar under regi av den envise filmskaparen Uwe Boll, som aldrig riktigt fått det att klicka. Bland dessa har vi In the Name of the King (4%) med Jason Statham och skräckosande House of the Dead (3%). Längst ned på listan finner vi överlevnadsrysaren Alone in the Dark från 2005 som har hopplösa 1% i rating av Rotten Tomatoes. En bottennotering som bidrog starkt till TV-spelsfilmens rykte som omöjlig att få till. 

Det här är den sämsta TV-spelsfilmen någonsin – enligt Rotten Tomatoes
"Alone in the Dark". Foto: Lions Gate Films.

"Inkompetent på nästan alla nivåer"

Bedömningarna mot filmen är ruggigt hårda på en rad olika sätt. Men när vi läser konsensus beskrivs den som "inkompetent på nästan alla nivåer" och att den som bäst lyckas locka till något enstaka skratt. 

Alone in the Dark handlar om en detektiv som undersöker det paranormala och långsamt avslöjar mystiska händelser med flera dödliga resultat. I filmen ser vi de två skådespelarna Christian Slater och Tara Reid göra huvudrollerna. Deras stjärnstatus hjälpte dock föga – på kritikersajten Metacritic kan vi se att den har brutalt låga 9/100 i snittbetyg. På IMDb ser det också nattsvart ut med betyget 2.4/10.

Är du nyfiken på att se filmen och se vad det hela handlar om? Då får du tyvärr vänta på bättre (?) tider. I skrivande stund finns det ingenstans där du kan streama Alone in the Dark

När det kommer till TV-spelet från 2005 är recensionerna blandade men betydligt bättre i relation till filmen. Till skillnad från filmen valde man att satsa vidare på spelet och göra flera uppföljare – någon gång nästa år kommer en reboot som du kan se trailern till här:

NÄSTA ARTIKEL