Brad Pitt krävde att Seven skulle sluta mörkt: ”Huvudet stannar i lådan”

Brad Pitt krävde att Seven skulle sluta mörkt: ”Huvudet stannar i lådan”

Eyla Runsten
21 april 2024 kl. 08:04

Försökte få manusförfattaren att ändra på slutet

Brad Pitt fick krävde att i hans kontrakt skulle det stå att huvudet av hans rolls fru skulle ligga kvar i lådan och att han fick döda den skyldiga för brottet i slutet av filmen.

Slutet i filmen "Seven" är ett av de kändaste sluten i filmhistoria och är ett exempel på när något som är inte syns har en större påverkan än hemska detaljer. New Line Cinema försökte flera gånger få manusförfattaren Andrew Kevin Walker att ändra på slutet, detta genom att det inte är Tracy Mills huvud som ligger i lådan utan det är deras hunds huvud istället. I och med detta så krävde Brad Pitt att de skulle lägga till saker i hans kontrakt för att han skulle göra filmen.

– Med Seven sa jag att jag kommer göra filmen på ett villkor, att huvudet stannar i lådan.

Brad Pitt och Morgan Freeman. Foto: New Line Cinema.

Studion ville att filmen skulle vara heroisk

Det var inte bara ett villkor som Pitt ställde, han la även till att hans karaktär skulle få döda mördaren och menar att rollen David Mills inte gör det rätta som polis och följer lagen, utan han gör det för hans kärlek för sin fru. Men studion försökte fortfarande att lägga sig i under inspelningen för att få ett mindre mörk slut. De ville att Pitts karaktär inte skulle skjuta John Doe, som spelas av Kevin Spacey, för att det skulle vara mer heroiskt. Men regissören David Fincher valde att hålla sig till det nuvarande slutet där Tracy Mills, som spelas av Gwyneth Paltrow, stannar kvar i lådan och att David Miller fick skjuta mördaren John Doe i slutet.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL