Bästa TV-tipsen nyårshelgen 2023 – alla höjdpunkter!

Bästa TV-tipsen nyårshelgen 2023 – alla höjdpunkter!

Sofie Landgren
04 december 2023 kl. 18:12

Hetaste tipsen i nyårshelgens TV-tablå

Vi på Filmtopp har gjort en djupdykning i TV-tablån inför årets nyårshelg för att kunna ge dig de bästa tipsen på vad som visas, var de visas och när de visas! Det bjuds bland annat på traditionsenliga program och filmer, men även en hel del säsongspremiärer.

Historien om Sverige
Foto: Lina Arvidsson /SVT.

Seriestart 30 december – "Historien om Sverige med Farah"

Visas i SVT1 klockan 19.15.

SVT gör nedslag i Sveriges historia och vi får vara med när de allra första människorna kom hit efter istiden och ända fram till nutid. I Historien om Sverige med Farah berättar vi ur barnens perspektiv och förklarar skeenden och företeelser på ett enklare vis. Vad hade hunden för betydelse för stenåldersfamiljerna? Hur bodde de? Fick barn vara barn på medeltiden? Vilka leksaker hade de? Vad åt man på bronsåldern? Hur drabbades Sverige under pesten? Vad hände egentligen under häxjakten? Hur blev det för barnen när det blev allmän skolplikt? Hur förändrades livet när TV:n flyttade in i varje hem?

Stjärnorna på slottet 2023
Foto: Foto: Christoffer Lomfors /SVT.

Seriestart 30 december – "Stjärnorna på slottet"

Visas i SVT1 klockan 20.00.

Programledaren och artisten Sanna Nielsen, stjärnkocken Marcus Samuelsson, programledaren och journalisten Mark Levengood, OS-medaljören Pernilla Wiberg och artisten Caroline af Ugglas är årets stjärnor som checkar in på slottet. Det blir starka livsberättelser, stora känslor, djupa samtal, utmaningar och en hel del skratt när stjärnorna turas om att vara värdar för sina dagar. Den prisade kocken Frida Ronge står för maten som är inspirerad av stjärnornas liv.

Kungahuset 2023
Foto: TV4.

30 december – "Kungahuset 2023"

Visas i TV4 klockan 20.00.

TV4 följer med kronprinsessan Victoria till Australien, Nya Zeeland och Georgien och med kungaparet på statsbesök i Estland. Drottning Silvia utses till hedersmedborgare i Heidelberg. Dessutom berättar kungen personligt om sina 50 år på tronen.

Grevinnan och betjänten
Foto: Siegfried Pilz /United Archives.

Nyårsafton, 31 december – "Grevinnan och betjänten"

Visas i SVT1 klockan 19.45.

Världens roligaste tv-sketch? Huvudpersonerna minns svunna tider, nu uppträder betjänten som den gamla damens uppvaktande kavaljerer, samtidigt som han serverar middagen. Det blir många skålar och han blir allt rundare under fötterna. Vi ser Freddie Frinton som betjänten och May Warden spelar grevinnan. En klassisk sketch som hade premiär i SVT 1969.

New Year's Eve
 Foto: Warner Bros.

Nyårsafton, 31 december – "New Year's Eve"

Visas i Kanal 5 klockan 20.00.
Amerikansk romantisk komedifilm.

Vi möter några par och singlar i New York på den mest magiska och romantiska av kvällar, nyårsafton.

BingoLottos Nyårsbingo
Foto: TV4.

Nyårsafton, 31 december – "BingoLottos Nyårsbingo"

Visas i TV4 klockan 20.00.

Sprakande nyårsfest med Lotta Engberg och Daniel Norberg som programledare. Bo Kaspers, Albin Lee Meldau och Sarah Dawn Finer uppträder och dessutom blir det spel, roliga tillbakablickar och partytricks under kvällen.

Nyårsafton, 31 december – "Tolvslaget från Skansen"

Visas i SVT1 klockan 23.05.

År 2023 avslutas med en sprakande show från Skansen och 2024 välkomnas med härlig musik och fyrverkerier! En gnistrande rad av folkkära artister underhåller tillsammans med Johan Granströms orkester, och som traditionen bjuder läses Tennysons ”Nyårsklockan” strax före tolvslaget.

Ivanhoe (1982)
Foto: Sony Pictures.

Nyårsdagen, 1 januari – "Ivanhoe"

Visas i TV3 klockan 14.50.
Brittisk långfilm från 1982.

Huvudpersonen är korsfararen riddar Ivanhoe (Wilfred of Ivanhoe) som återvänder till England från fångenskap. Efter honom kommer kung Rikard, och händelserna handlar om hur Ivanhoe hjälper Rikard att ta tillbaka makten som hans bror prins Johan försökt tillskansa sig. Bakgrundshandlingar handlar om motsättningar mellan normander och saxare, och Ivanhoes kärlekskval mellan den vackra (och goda) judiska Rebecca och hans barndomskärlek, den passande damen Rowena. Medan Rowena är en ganska färglös figur är Rebecca ett förhållandevis starkt personporträtt. Medan Ivanhoe tillbringar en stor del av handlingen mer eller mindre oskadliggjord efter att ha skadats i inledningen, utspelas en olycklig kärlekssaga mellan en av prins Johans trogna riddare, tempelherren Brian de Bois-Guilbert, och Rebecca.

Robin Hood (2010)
Foto: Universal Studios.

Nyårsdagen, 1 januari – "Robin Hood"

Visas i kanal 5 klockan 16.50.
Amerikansk långfilm från 2010.

Historien om en bågskytt i Kung Rikard Lejonhjärtas armé som slogs mot de invaderande Normanderna i 1300-talets England. Filmen tar sin början efter Rikards död och belägringen av Chalus-Chabrol och visar hur denne man snabbt blir impopulär hos den nyligen krönte prins John och den engelska adeln.

Agnetas nyårskarameller
Foto: TV4.

 

Nyårsdagen, 1 januari – "TV4:s nyårskarameller"

Visas i TV4 klockan 20.00.

TV4 går igenom de roligaste och mest minnesvärda klippen från TV-året 2023. Men denna gången blir det utan rutinerade Agneta Sjödin i programledarrollen. Istället är det Tilde de Paula och Edvin Törnblom som får leda programmet.

Årets Quiz 2023
Foto: Bo Håkansson /SVT.

Nyårsdagen, 1 januari – "Årets quiz"

Visas i SVT1 klockan 20.00.

Edward af Sillén har bjudit in tre folkkära lag för att tillsammans snacka och quizza sig igenom nöjes- och nyhetsåret året som gått i en lyxig frågesport. Vad minns vi med värme från 2023 och vad vill vi helst glömma bort så fort det bara går? Medverkar gör Emma Molin, Messiah Hallberg, Linnea Wikblad, Olle Sarri, Sussie Eriksson och Ola Forssmed. Och för den musikaliska underhållningen står Lisa Nilsson & Viktor Norén samt Oscar Zia som tillsammans med ett glittrande husband levererar 2024 års bästa underhållning (hittills).

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL