Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Allt du behöver veta inför säsong två av SKAM

Allt du behöver veta inför säsong två av SKAM

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Artikel
13 december 2016
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Artikel
13 december 2016
skam
Idag har säsong två av SKAM premiär på SVT-play. Foto: NRK

Idag får vi äntligen möjligheten att se säsong två av den omåttligt populära norska ungdomsserien SKAM. Detta är säsongen för alla de hopplösa tonårs-romantiker med en hormonnivå laddat till max. Denna gången har serieskaprna nämnlingen satst på ett äkta kärleksdrama i filmens tecken. Det var med den här säsongen som SKAM fullständigt exploderade i sin populäritet, som nu har tagit serien hela vägen över Atlanen. Alldes nyligen kom nyheten att USA ska göra sin egna SKAM-produktion.

I säsong två får vi forsätta att följa tjejgänget på Hartvig Nissens gymnasium, som består av Eva, Sana, Chris, Vilde och Noora. I den första säsongen stod Eva i centrum, men nu är det andra personer som står i fokus.

Huvudpersonen i säsong två är Noora, en smart, ärlig och trofast tjej som går sin egna väg. Karaktären fick en mycket stor uppmärksamhet i norsk media för sin egna stil, inspierad av det bästa 90-talet hade att komma med i modeväg. Utsvängda jenas, rött läppstift och den korta blonda bob-frisyren var en look, som kom tillbaka bland de norska ungdomarna med Nooras populäritet.

Säsong 2 kommer att kretsa kring Nooras möte med den coolaste snubben på Hartvig Nissens, William. Eller Whilhelm som Noora föredrar att kalla honom. Han beskrivs som en typisk ”player”, en ”check” person, något som han dessutom är väldigt medveten om. Med ett självförtroende på topp tillhör han dessutom gänget med skolans häftigaste russbuss (Penetrators), vilket gör att han kan få precis vem han vill av tjejerna på skolan – borsett från just Noora.

För på Noora biter ingenting vad William än gör, vilket både fascinerar och gör honom en aningen frustrerad. Säsong två kommer att handla om utvecklingen av det komplicerande förhållandet mellan de båda och kan sammanfattas med orden:

#WilliamMåSvare

Ett utryck som under en period stod precis överallt bland norska sociala medier.

Säsong två av SKAM ligger ute på SVT-Play.

Andrea Sveinsdottir