Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Streama serier gratis och online

Streama serier gratis och online

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Annat
07 juli 2018
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Annat
07 juli 2018

Gillar du att streama serier? Vi tar temperaturen på de största tjänsterna!

HBO och Netflix

De senaste åren har giganterna Netflix och HBO fått se sig allt mer konkurrerade av andra streamingtjänster – Amazon, Viaplay och C More har alla en allt större plats i Film-och TV-Sverige. Den största kampen tjänsterna emellan handlar förmodligen om vem av dem som har bäst exklusivt material. 

Exempelvis kan du få TVÅ MÅNADER AV SF KIDS genom att ange koden: SFKHALLOWEEN18 vid köp.

[supsystic-tables id=5]

 

Amazon

Bild på Amazon Prime Video.
Foto: Amazon

Amazon har kommit som en riktig smäll och tagit upp kampen med de andra streamingjättarna. Ifall du vill hålla dig vid liv och ge publiken en USP behöver du producera eget material, så enkelt är det. Detta har Amazon gjort med bland annat Britannia, Goliath och The Tick. Men vi väntar fortfarande på att de ska ge oss ett riktigt dragplåster, sitt House of Cards eller NarcosDet skall däremot sägas att Amazon har lovande projekt på gång, inte minst A Very English Scandal, med Hugh Grant i huvudrollen, och Jack Ryan där John Krasinski spelar rollen vi nyligen sett Tom Cruise göra.

Oavsett om ovannämnda serier flyger eller inte lär det inte dröja länge till Amazon får sig sin stora homerun, de ska nämligen producera den kommande Sagan om Ringen-serien, som väntas bli en av de största satsningarna på en serie, någonsin, med redan 5 säsonger planerade.

Amazon erbjuder högsta upplösning och möjligheten att streama serier offline. Likaså har de stöd för många plattformar. De ligger långt efter på fronten med originalproduktioner, men kort sagt ser framtiden ljus ut för streamingbolaget. 

Netflix

Streama serier på Netflix
Streama Netflix serier online

Netflix har den bästa funktionaliteten av nämnda streamingtjänster. Tjänsten har onekligen tänkt på det mesta och har onekligen ett stort utbud för att streama serier. Den är chromecast-kompatibel och deras bibliotek är enkelt att orientera sig runt på. De var först ut med att beskriva genrer efter stämning och situation, som filmer "för mysiga höstkvällar" och dylikt. Letar du efter en titel som inte finns hos Netflix ger de dig förslag på liknande titlar i deras bibliotek.

Streamingjättens egenproducerade material erbjuder en stor bredd, men skräck och thriller verkar vara två genrer de sliter lite extra med att producera. Deras verk har höga toppar och djupa dalar, men gillar du att streama film hittar du ingen annan tjänst är så flitig som Netflix. Detsamma gäller med att trycka ut nya serier. Nuförtiden kan vi se att det är många berättelser som går förlorade, som inte tar sig till den vita duken eftersom de kanske kostar mer att producera än vad de kommer att dra in i biointäkter. Exempelvis hade vi nog inte sett ljuset av filmatiseringen på Stephen Kings Gerald's Game, eller Cargo ifall det inte vore för Netflix. Slutligen har Netflix det tjusigaste gränssnittet, som direkt för tankarna till biografen.

Netflix är prisvärt och har Ultra HD-lösning samt ett stort nedladdningsutbud för att streama serier och film. Erbjuder även tillgång till flest användare per konto. 

HBO Nordic - Bäst på serier online?

HBO Nordic - streama serier online
Foto: HBO

HBO har genom åren producerat högkvalitativ TV, och det är väl ännu ingen av de "yngre" tjänsterna som är i närheten av dem. All ära till House of Cards och Stranger Things, men vad kan egentligen konkurrera med Game of Thrones, The Wire, The Sopranos, O.Z. och Six Feet Under? På senare tid har HBO däremot fått se sig springa bakom Netflix vad gäller att producera mycket eget material. De lyckas inte riktigt hålla uppe samma takt och sedan deras försök att producera mycket har kvaliteten tagit stryk. Vi har sett en del ambitiösa men halvbra serier på senare tid, som Vinyl och Divorce. I slutet av dagen kan vi fortfarande skilja HBO från Netflix genom att de producerar högre kvalitet, med lägre kvantitet.

Är du van användare av HBO Nordic har du förmodligen upplevt att det sällan flyter på friktionsfritt när du orienterar dig på deras tjänst via TV. Gränssnittet är klumpigt och, ärligt talat, ryckigt. Likaså bildkvaliteten har en del att hämta igen, HBO tappar upplösning när du använder stor TV-skärm. De saknar 4k/HDR-lösning. Dessutom erbjuder de inte möjligheten att ladda ned titlar för att se dem offline, något som ger Netflix ett övertag vad gäller funktionaliteten.

HBO är prisvärt, har bäst originalutbud vad gäller att streama serier, men dessvärre fortfarande klumpigt att orientera sig på via TV-plattformer. Tills de har bättre användarvänlighet och ännu större utbud passar de bäst för att komplettera andra streamingtjänster. 

C More - för dig som vill streama svenska serier

Streama serier

C More har länge varit starkt förknippat med ett brett sport-och TV-utbud, men på senare tid har de blivit en fulländad streamingtjänst. De har ett övertag på den svenska seriemarknaden då de producerar mycket inhemskt material. De senaste åren har vi sett dem flitigt stå för Beck-filmerna och flera populära serier, inte minst succéerna Gråzon, Modus och Gåsmamman. Utöver deras originella material har de generellt väldigt bra täckning på den svenska marknaden.

C More ligger även i framkant vad gäller alternativ för barnen. Detta är de väldigt tydliga med då du på deras startsida direkt ser barn som en av deras huvudkategorier. De blandar nya med gamla titlar och program med serier att streama. Allt från Astrid Lindgrens värld till Dreamworks.

Vill du ha sport, streama serier och film på en och samma plattform är det antingen C More eller Viaplay som gäller. TV4 Play tillkommer när du skaffar C More. Tjänsten saknar dessvärre offline-läge. 

Viaplay

Streama serier gratis och online
Streama serier gratis och online

Viaplay är det givna kortet för den som älskar fotboll. De har i Sverige blivit den ledande aktören inom sändningen av de största europeiska ligorna, förutom tyska Bundesliga. Viaplay har – precis som C More – hämtat upp täckningen på filmer, serier och originella titlar.

Deras mest kända originalproduktioner måste vara Swedish Dicks med Peter Stormare, Johan Glans och Keanu Reeves i rollerna, och Alex. Nyligen hade även deras originalserie Rig 45 premiär, och snart presenterar de nästa storsatsning, thrillerserien Ingen utan skuld,  en serier att streama. Vad gäller internationella titlar kan du hitta en hel del kul, som småstadsthrillern Wayward Pines och den nya upplagan av Prison Break. 

När det kommer till Viaplays filmutbud är de högst måna om att leverera blockbusters, något som utmärker tjänsten. Överlag hittar du många fartfyllda och pompösa titlar. Precis som C More har Viaplay en tydlig och stark kategori med produktioner för barnen. Ett bra utbud, med en del Disney och Pixar, men i slutet av dagen får de se sitt sortiment besegrat av C Mores.

Köper du Viaplays film-och serieutbud får du även delar av Viasats tv-program på köpet. Ett väldigt bra offline-läge, och stöd för många plattformar. En klart negativ aspekt för dig som eventuell kund är att du endast kan se en minimal del av deras utbud innan du skriver på för att bli prenumerant. 

Detta var vår kritik för de största aktörerna där du kan streama serier!

NÄSTA ARTIKEL