Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Everdahl och Karlssons film TV

TÄVLING: 25 hyrbiljetter till "Everdahl & Karlssons" lyssnare

Filmtopp
Filmtopp | Annat
11 juni 2020
Filmtopp
Filmtopp | Annat
11 juni 2020

Kan du gissa rätt favoritfilm?

I samarbete med "Everdahl & Karlssons film TV" håller vi i en tävling där 25 lyckliga vinnare får ta del av varsin hyrfilmsbiljett.

I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, garvade kritiker kända från morgon-tv och Gokväll, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert.

De bevakar, tipsar och plockar ut guldkornen medan de gafflar och gnabbas över Görans köksbord i Vasastan i Stockholm. Aktuella tips för det mesta, men ibland kommer det gäster som Jessika Gedin, Tomas Alfredson och Sissela Kyle och pratar filmklassiker, från Vredens druvor till Carrie och Saturday Night Fever.

Kort sagt får du som lyssnar på deras podcast tips, trams, allvar, anekdoter. Och mer tips. Om de får säga det själva: detta är podcasten som är DIN ENDA VÄN i film-och streamingdjungeln!

Gissa favoritfilmerna – 25 hyrfilmsbiljetter i vinstpotten.

Everdahl & Karlssons film TV favoritfilmer
Vilka favoritfilmer tillhör vem?

Världens bästa podcast har satt ihop en tävling där alla i dess trio har valt ut 5 stycken favoritfilmer vardera, som ni, kära lyssnare, ska försöka para ihop med rätt person.

Vem är tokig i Gudfadern II? Vem kan inte få nog av Rosemary's Baby? Vem drömmer sig bort till de amerikanska slätterna i Red River? Är det C-G? Är det Göran? Är det Johan?

Biljetten i fråga går att använda på SF Anytime och är giltig till och med den 17:e juli 2020. Perfekt för att unna sig en härlig filmkväll!

Tävlingen avslutas den 18 juni och vinnarna meddelas via sin angivna mailadress.

Favoritfilmer #1

Favoritfilmer1

I vår första poddares urval ser vi allt från Universals gamla skräckpärla Frankensteins brud till Wes Andersons collagefilm Rushmore. Därtill finner vi Peter Bogdanovichs klassiker Paper Moon, den underbara screwball-komedin Godfrey ordnar allt och Roman Polanskis kusliga rysare Rosemary's Baby.

Favoritfilmer #2

Favoritfilmer2

Nästa poddare har valt den de romantiska klassikerna Casablanca och Paraplyerna i Cherbourg. Därtill finner vi Orson Welles kanske kändaste film på skådespelarfronten – The Third Man, Francis Ford Coppolas mästerstycke Gudfadern del 2 och Peter Bogdanovichs briljanta texasskildring The Last Picture Show.

Favoritfilmer #3

Favoritfilmer3

Vår tredje poddare har valt att drömma sig bort till de amerikanska slätterna i Red River, dansa hejdlöst i The Gold Diggers of 1933, Woody Allens geniala komedi Broadway Danny Rose, Buster Keatons lekfulla Sherlock Jr. och 40-talskomedin Passport to Pimlico.

MEN VEM HAR VALT VAD?