Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Gammal klassiker eller nyproduktion?

Gammal klassiker eller nyproduktion?

Filmtopp
Filmtopp | Annat
15 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Annat
15 november 2021

Det finns inte många sätt som är bättre att varva ner på än att lägga sig i soffan efter en lång dag och knäppa på sin favoritserie eller kanske en film som precis kommit ut eller varför inte en gammal klassiker? Alla har vi våra absoluta favorit filmer och serier som vi kan se om och om igen utan att tröttna. På senare tid har Netflix släppt två serier som slagit igenom och brutit alla rekord och tagit publiken med storm; vi pratar så klart om Money Heist (La Casa De Papel) som släpptes först och där sista delen kommer ut i början av december.

Den spanska serien har varit en monsterhit över hela världen och det återstår att se den spännande avslutningen och hur det kommer gå för bankrånarna. Den andra enorma publikfavoriten är Squid Game som tagit världen med storm. Den Koreanska serien som handlar om ett gäng skuldsatta människor som deltar i ett spel som är barnlekar fast med dödlig utgång om man inte klarar av att ta sig till nästa nivå är Netflix största hit någonsin.

En annan kanske bara vill sätta sig framför TV:n och zappa runt tills man hittar någon serie man tycker om och där man under reklam pauserna kan logga in på sitt online casino och köra några snurr. När man sätter sig framför skärmen handlad det om att ta det lugnt och njuta av vad man tittar på.

Så klart har vi dom som föredrar att gå på bio så fort en ny film har premiär och det är ju en trevlig upplevelse det med. Men med så många tjänster som finns online där filmer och serier enkelt kan streamas så verkar majoriteten av befolkningen bekväma av sig och väljer att stanna hemma och bjuda över sin partner eller några kompisar för en helkväll med lite bra film.

Utbudet är ju enormt och finns inget nytt så kan man ju alltid leta upp en gammal favorit som man aldrig tröttnar på som tex Nyckeln till frihet (The Shawshank Redemption) där Morgan Freeman och Tim Robbins gör otroliga insatser eller varför inte American Gangster med den alltid suveräna Denzel Washington i huvudrollen. Annars kanske man kan lockas av Robert De Niro och Al Pacino i samma film genom att sätta sig framför Heat där dom båda legendariska skådespelarna gör otroligt bra insatser.

När det kommer till film och serier finns det något för alla smaker och tillfällen och filmernas värld är något vi alla kan försvinna in i under ett par timmar och kanske drömma oss bort till soliga Kalifornien för ett tag eller varför inte till en vacker strand i Karribiska havet för en liten stund. Film och serier är något vi tittar på för att koppla av, för att få inspiration, för att få idéer om var vår nästa semester ska gå. Hur som helst så är det mångas favoritsysselsättning när man har lite tid över och bara vill sätta sig och njuta av något riktigt bra på skärmen. 

NÄSTA ARTIKEL