ANNONS Innehållet presenteras av x3000
Den otippade historien som inspirerade filmen Molly's Game

Den otippade historien som inspirerade filmen Molly's Game

Filmtopp
Uppdaterad 17 november 2023 kl. 13:11 | Publicerad 13 november 2023 kl. 07:11

Filmvärlden har genom åren fyllts med fascinerande berättelser som skett på riktigt. En av de mest otippade och fängslande är historien som ligger till grund för filmen "Molly's Game". Filmen tar med tittarna på en resa genom den okonventionella världen av underjordiska pokermatcher som involverar Hollywood-kändisar, affärsfolk och kriminella.

Spel på nätet har de senaste åren blivit oerhört stort. Det märker vi inte minst på mängden spelbolag – exempelvis den populära sajten https://www.x3000.com/ – som slår upp sina portar i Sverige och värvar många tusentals spelare. Men än så länge har det inte gjorts dramafilmer som skildrar den nätbaserade marknaden – där är det istället fullt fokus på de glimrande spelhallarna.

Från olympiskt löfte till spelarrangör

Molly Bloom var en gång en lovande skidåkare på väg mot olympiskt guld, som drabbades av en allvarlig skada och fick sätta sportkarriären åt sidan. Det var denna vändpunkt i hennes liv som ledde till en alternativ och oväntad karriär inom pokervärlden. Ja, istället för att följa den andra planerade vägen till juridikskolan hamnade Molly i Los Angeles, där hon snart blev känd som värdinna för ett antal exklusiva och hemliga pokerpartyn.

De spel Molly arrangerade drog till sig en brokig samling av deltagare, från kändisar och affärsfolk till idrottsmän och den undre världens figurer. Dessa hemliga kvällar, som hölls på lyxiga platser, blev snabbt kända för sin flådiga anda, men framför allt för de enorma insatserna på spelbordet. I filmen får vi en närgången bild av hur det såg ut när Molly satte upp en glamorös fasad som dolde de mer skumma aspekterna av Mollys verksamhet.

Den juridiska kampen

Den otippade historien tar en dramatisk vändning när Molly Bloom plötsligt hamnar på FBI:s radar. Filmens andra hälft fokuserar på Mollys rättsliga strid och hennes samarbete med advokaten Charlie Jaffey. Den juridiska kampen belyser de komplexa moraliska dilemman som kom att Molly ställas inför, och ger en mer nyanserad bild av hennes minst sagt spännande personlighet.

Den unisont hyllade filmen fick flera Golden Globe-nomineringar, bland annat för bästa kvinnliga huvudroll i ett drama. Nog är det också så att den kvinnliga stjärnan här står för en av sina allra finaste prestationer. Hennes förmåga att fånga Mollys komplexitet och inre moraliska kamp ger berättelsen ett djup och inom sin genre gör det även Molly’s Game till en av de bästa filmerna på många år. 

Det är en oväntad resa som filmen leder oss igenom, med höga insatser på alla typer av plan. Historien om Molly Bloom är inte bara en berättelse om överlevnad, utan också en om moraliska val och förmågan att resa sig efter svåra motgångar.

NÄSTA ARTIKEL