Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
The Card Counter – är Paul Schraders kriminaldrama sevärt?

Allt du vill veta om The Card Counter av Paul Schrader

Filmtopp
Filmtopp | Annat
01 december 2021
Filmtopp
Filmtopp | Annat
01 december 2021

Nuförtiden produceras det massvis med filmer på regelbunden basis och det är lättare än någonsin att ta del av dem tack vare streamingtjänster online. Men på grund av det stora antal filmer som produceras är det dock svårt att avgöra vilka som är värda att se och inte. Vi tänker hjälpa dig med detta i fallet "The Card Counter".

The Card Counter är Paul Schraders (tidigare känd från First Reformed, Dog Eat Dog, Taxi Driver, med flera) senaste film och innehåller ett flertal kända och talangfulla skådespelare. Låt oss ta en lite närmare titt på vad filmen handlar om, vilka som är med och vad du kan förvänta dig av filmen generellt sett. Filmen släpptes i Sverige den 5 november 2021.

Handling

Titeln The Card Counter är ganska avslöjande. Filmen handlar självklart till viss del om spel, men innehåller även massvis med andra aspekter och nyanser. Kort och gott handlar filmen om en före detta förhörsledare hos militären som hemsöks av sitt förflutna. Om du gillar thrillers, draman eller spelfilmer kommer det här förmodligen att vara ett intressant alternativ för dig. 

Filmen har samma intensitet som majoriteten av Paul Schraders filmer och bjuder på dramatik, action och inslag av thriller. 

Stjärnspäckad cast

Känner du igen namn som Oscar Isaac och Willem Dafoe? Det är klart du gör! De är några av världens främsta och mest kända skådespelare. Isaac har huvudrollen i filmen och stöds av skådespelare som Dafoe, Tiffany Haddish och Tye Sheridan

Just Willem Dafoe är en stor favorit hos Paul Schrader och är med i massvis av hans filmer. De samarbetar onekligen bra tillsammans när vi tar en titt på de resultat de har åstadkommit.

Utöver detta hittas självklart även massvis med mindre kända skådespelare (det betyder inte att de är mindre talangfulla). Vem vet, du kanske hittar en ny favoritskådis i den här filmen!

Vem har regisserat och skrivit filmen?

Paul Schrader har både skrivit och regisserat filmen. Du kanske känner igen Schrader från något av hans tidigare verk. Han har skrivit klassiker som Taxi Driver och Tjuren från Bronx (regi av Martin Scorsese), men har även både skrivit och regisserat andra klassiker som American Gigolo och Light Sleeper

Även Martin Scorsese har ett finger med i spelet. Han agerade som exekutiv producent för filmen och har tidigare regisserat ett flertal av Schraders verk (exempelvis Taxi Driver och Tjuren från Bronx). Martin Scorsese är vanligtvis en kvalitetsstämpel och det är ingen slump att han är en av världens mest respekterade och välkända filmskapare genom tiderna. En del av den kompetens och talang han besitter har självklart letat sig in i den här filmen, även om det är Paul Schrader som står för både regi och manus.

Hur du kan ta del av filmen

Filmen går för närvarande på bio i ett flertal städer runt om i Sverige. Med tanke på att filmen släpptes så sent som den 5 november 2021 går det ännu inte att streama den. Filmen går för närvarande att se i Stockholm, Göteborg och massvis med andra stora och små städer i Sverige.

I framtiden kommer filmen med allra största sannolikhet att gå att hyra eller streama hos olika typer av tjänster i Sverige. Men om du vill ta del av den omedelbart är det bio som gäller. 

Vad du bör tänka på om du vill läsa mer om The Card Counter

Vill du ta del av mer information om den här filmen? Då är sannolikheten hög att du kommer att hamna på en utländsk hemsida. Om så är fallet kan det vara en bra idé att använda en VPN-tjänst, på så sätt kan du kringgå buffringsproblem, exempelvis att bandbredden sänks för att du använder sidan från ett annat land än där den är hostad. 

Därmed kan det vara en bra idé att titta lite närmare på en VPN-app. Det bästa av allt är att du även får ett extra lager av säkerhet, samt att du blir helt och hållet privat på internet. 

NÄSTA ARTIKEL