Recension: Secret Obsession (2019)

Netflix har producerat ännu en meningslös thriller.

Mike Vogel och Brenda Song i Secret Obsession. Foto: Netflix

Titel: Secret Obsession
Regi:
Peter Sullivan
Manus:
Peter Sullivan, Kraig Wenman
Med:
Brenda Song, Mike Vogel, Dennis Haysbert m.fl.
Genre:
Thriller
Speltid: 
1 tim 37 min
Distributör: Netflix

En mörk kväll blir nygifta Jennifer (Brenda Song) attackerad vid en mörk rastplats. Hon överlever, men hamnar på sjukhus med svåra skador och minnesförlust. Hennes make, Russell (Mike Vogel), finns vid henne sida genom hela läkningsprocessen och gör allt för att hjälpa henne komma på fötter igen. Samtidigt har kriminalaren Frank Page (Dennis Haysbert) inlett en ensam jakt på sanningen bakom attacken som visar sig vara mer mystisk än vad han först anat.

Tillbaka i sitt gamla hem går Jennifers återhämtning framåt, men hon störs av traumatiska minnesbilder. Att inte komma ihåg något av sitt förflutna och samtidigt vara rörelsehindrad är frustrerande, och när hon till slut börjar få grepp om verkligheten börjar tvivlen komma och snart vet hon inte vad hon ska tro eller lita på.

Brenda Song i Secret Obsession. Foto: Netflix

Tankarna dras till det mystiska skräckdramat Before I go to Sleep (Rowan Joffe, 2014), med den stora skillnaden att den historien faktiskt är någorlunda gripande, välspelad och har ett godkänt produktionsvärde. Det enda jag kan uppskatta med Secret Obsession är Brenda Song. Hon är den enda som bidrar med något av substans till dessa ofantligt förutsägbara 97 minuter.

Även om filmen är skriven och regisserad av två personer med gott om erfarenhet i bagaget, känns det hela som ett amatörprojekt skapat av ett gäng kompisar, som har sett alldeles för många filmer tillsammans och nu tror att de har det perfekta receptet på en bra dramathriller. Och att de i sin entusiasm glömmer bort logiken och enbart bryr sig om hur det hela ser ut. Medan de sedan och gör high five med varandra medan skakar kritikervärlden långsamt på huvudet.

Filmtopps betygssymbol för 1 av 5.

Se hellre någon av filmerna på vår lista över de bästa skräckfilmerna.

About Oscar Vilhelmsson 164 Articles
Jag studerar filmvetenskap på Lunds Universitet och älskar att hitta nya guldkorn inom alla olika genres. Tar gärna emot tips på mindre kända verk.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.