Hotel Mumbai – 14/6

Hotel Mumbai

Regi: Anthony Maras
Skådespelare: Dev Patel, Armie Hammer, Nazanin Boniadi, Anupam Kher, Jason Isaacs, Tilda Cobham-Hervey
Originaltitel: Hotel Mumbai
Originalspråk: Engelska
Premiär: 14 jun 2019
Speltid: 2 tim 3 min

Handling: I november 2008 arrangerade jihadister från Pakistan en rad förödande attacker över hela Mumbai, vilket skapade total kaos i Indiens folkrikaste stad. Under det tre dagar långa dödläget intog de beväpnade männen det legendariska Taj Mahal Palace Hotel, med över 500 gäster och anställda instängda inuti.

Bland hotellpersonalen finns den välrenommerade kocken Hemant Oberoi och en ödmjuk sikhisk servitör, som riskerar allt för att skydda sina gäster. Och medan världspressen ser på tvingas ett desperat par göra otänkbara uppoffringar för att skydda sitt nyfödda barn, medan en iskall, rysk miljonär bara verkar intresserad av att rädda sitt eget skinn.

Hotel Mumbai har premiär 14 juni.

About Axel Diedrichs 663 Articles
Redaktionschef och medgrundare av Filmtopp.se. Aspirerande manusförfattare och cineast.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.