Recension: The Holiday Calender (2018)

En flopp med överdriven julstämning.

Kat Graham och Quincy Brown. Foto: Netflix

Film: The Holiday Calender
Regi: Bradley Walsh
Manus:  Amyn Kaderali
Med: Kat Graham, Quincy Brown, Ethan Peck m.fl.
Genre: Drama, Romantik
Speltid: 1 tim 35 min
Distributör: Netflix

Netflix nya julfilm ”The Holiday Calender” har dåligt manus, dåliga skådespelare och smetiga klyschor. Det är omöjligt att ens ta de seriösa scenerna på allvar.

Inför den stundande julen är den talangfulla fotografen Abby (Kat Graham) fast i ett jobb hon vantrivs med. Hennes bästa vän Josh (Quincy Brown) däremot har precis kommit hem från en lång fotoresa runt om i världen och vill nu inget hellre än att slå sig till ro.

Abby drömmer om ett liv som fotograf och att en dag hitta kärleken, två saker som för henne känns väldigt avlägsna. Men när hon får en tidig julklapp i form av en antik adventskalender börjar märkliga saker hända i hennes liv. Kalendern verkar kunna förutspå framtiden och snart förstår Abby att den här julen kommer bli något hon aldrig ska glömma.

Kat Graham och Ethan Peck. Foto: Netflix

Det framgår tydligt att The Holiday Calender strävar efter att bli årets mysigaste julfilm, full med kärlek, vänskap och sprakande magi. Julstämningen finns överallt och alla verkar helt uppslukade av den. Det är så pass påtagligt att det utgör själva kärnan till varför filmen floppar fullständigt.

Att julfilmer ska innehålla en viss mysfaktor är en självklarhet, men i The Holiday Calender går det till sådan överdrift att det bara blir löjligt. Ingen verkar ha förmågan att känna något annat än glädje och tacksamhet vilket gör det näst intill omöjligt att ta filmen på allvar. Även de seriösa scenerna förstörs av den muntra filmmusiken som vägrar låta åskådaren bli nedstämd ens för en sekund. Tillsammans med alla smetiga klyschor, dåligt manus och ännu sämre skådespeleri, likvideras filmens alla chanser att bli en julklassiker att komma ihåg.

Filmtopps betygssymbol för 1 av 5.

För andra produktioner från i år se våra tips på filmer från 2018.

About Oscar Vilhelmsson 169 Articles
Jag studerar filmvetenskap på Lunds Universitet och älskar att hitta nya guldkorn inom alla olika genres. Tar gärna emot tips på mindre kända verk.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.