Bohemian Rhapsody är en ekonomisk succé

Filmen om Queen och Freddie Mercury är en finansiell framgång.

Rami Malek som Freddie Mercury i Bohemian Rhapsody.
Rami Malek som Freddie Mercury. Foto: 20th Century Fox.

”Bohemian Rhapsody”, berättelsen om Freddie Mercurys liv och bandet Queen, har delat kritikerkåren. Däremot har åskådarna forsat till biograferna. Filmen har dragit in över 122 miljoner dollar under sin öppningshelg.

Många är nyfikna på att se Rami Malek som den ikoniska rockfiguren Freddie Mercury. Enligt Variety nådde Bohemian Rhapsody i USA den näst högsta platsen av inkomstbringande öppningshelger för musikbiografier någonsin, hela 50 miljoner dollar vilket också var filmens uppskattade budget. Endast Straight Outta Compton från 2015 har dragit in mer, 62 miljoner dollar sin första helg i biograferna.

I resten av världen tjänade filmen in 72 miljoner dollar vilket gör att den totala summan blir över 122 miljoner dollar, en väldigt bra summa för distributören 20th Century Fox. På det andra sidan myntet har filmen möts av blandad kritik. Indiewire påpekar att många har varit kritiska mot filmens felaktigheter när det kommer till händelseförloppet, och även hur Mercurys HIV-diagnos behandlas. Vi på Filmtopp gav Bohemian Rhapsody en trea.

Ska du se ”Bohemian Rhapsody?

About Filip Kruse 229 Articles
Kultur- och sportintresserad student, född, uppvuxen och bosatt i GBG, har ambitionen att någon gång skriva ett manus.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.