Se trailern till Iris Elbas regidebut Yardie

Baserad på boken av samma namn från 1992.

Poster från filmen Yardie.
Poster från filmen Yardie.

Idris Elbas första regisserade långfilm ”Yardie” handlar om en jamaicansk född kille som växer upp i Londons tuffare och kriminella områden. En trailer har släppts till filmen.

1992 släppte den jamaicansk födda brittiske författaren Victor Headley sin bok Yardie. Den handlar om en kille från Jamaica som växer upp i norra Londons tuffa kvarter. Han dras så småningom in i kriminalitet och droghandel. Ordet ”yardie” är slang från Jamaica och härstammar från invånarna i landets trångbodda kvarter som kallas ”government yards”.

Idris Elba ska nu ha sin regidebut med filmen och har nyligen släppt en trailer till den. Brittiske skådespelaren Aml Ameen som också är uppvuxen i norra London ska spela huvudroller som karaktären D.

Nyligen blev det också bekräftat att Idris Elba ska regissera och spela huvudrollen i Disneys nya spelfilm av Ringaren i Notre Dame.

Se trailern här nedan:

Vad tror du om Idris Elbas första regisserade långfilm Yardie?

About David Lindahl 487 Articles
27-årig journaliststudent med ett enormt intresse för filmens värld. Har speciell förkärlek för westerns, tunga draman och skådespelaren James Stewart.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.