Lois Lane-skådespelaren Margot Kidder är död

Spelade Lois Lane i originalfilmerna.

Margot Kidder.
Margot Kidder.

Genom fyra Stålmannen-filmer spelade Margot Kidder reportern Lois Lane och Clark Kents kärleksintresse. I går avled hon 69 år gammal.

Margot Kidder föddes 1948 i Kanada och debuterade som skådespelerska i hemlandet på 60-talet innan hon flyttade till Los Angeles. Hon spelade mot Gene WilderQuackser Fortune Has a Cousin in the Bronx och senare även mot Peter Fonda och Robert Redford.

1978 släpptes den första Stålmannen-filmen och Margot Kidder spelade reportern Lois Lane som senare blir Clark Kents kärleksintresse. Rollen sköt henne till internationell stjärnstatus och hon skulle fortsätta att spela karaktären bredvid Christopher Reeve i tre filmer till. Efter att ha hoppat av superhjältespåret fortsatte hon göra film och tv under resten av sitt liv.

Privat kantades hennes liv av problem. Hon led bland annat av psykisk ohälsa något hon senare i sitt liv öppet och aktivt kämpade mot via kampanjer. 1990 var hon med i en bilolycka som gjorde henne oförmögen att arbeta på två år och drev henne till personlig konkurs.

New York Times rapporterar tragiskt att Margot Kidder dog i går 69 år gammal.

About David Lindahl 487 Articles
27-årig journaliststudent med ett enormt intresse för filmens värld. Har speciell förkärlek för westerns, tunga draman och skådespelaren James Stewart.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.