Mulan kan bli världens dyraste film av kvinnlig regissör

Med Mulan kan den nyzeeländska regissören Niki Caro slå budgetrekord.

Foto: Screen Rant

Vi vet sedan tidigare att Disney spenderar mycket pengar på sina filmer. Till exempel hade ”Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten” en budget på 300 miljoner dollar. Kommande Mulan kan bli den dyraste filmen någonsin med en kvinnlig regissör bakom rodret. 

Nya uppgifter om Disneys planerade budget till bolagets live action-version av Mulan har släppts och det är tydligt att Disney satsar stort. Närmare bestämt kan notan landa på över 290 miljoner dollar, vilket skulle göra Mulan till den dyraste filmen någonsin ledd av en kvinnlig regissör och en av de dyraste filmerna i historien. Regissören i fråga är Niki Caro, som bland annat gjort filmerna Whale Rider och The Zookeepers Wife.

Filmen kommer att spelas in i Nya Zeelands fantastiska natur och förarbetet är redan i full gång. Själva inspelningen kommer troligtvis påbörjas i augusti. Se här för komplett lista på alla live action-Disneyfilmer.

Ser du fram emot en live-action-version av Mulan?

About Kristian Andersson 1209 Articles
Jag är en nyhetsreporter som försöker förmedla allt mellan himmel och jord. Jag slukar stora mängder film men mitt stora intresse är draman av olika slag.

1 Trackbacks & Pingbacks

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.