xXx 4 går framåt

En fjärde xXx-film med Vin Diesel är på gång.

xXx: The Return of Xander Cage
xXx: The Return of Xander Cage.

I två av tre filmer har Vin Diesel spelat karaktären Xander Cage, en extrem sportatlet som börjar arbeta för regeringen. Nu är den fjärde filmen på gång.

2002 släpptes den första xXx-filmen, detta under samma period som Vin Diesels namn började bli känt efter hans medverkan i produktioner som The Fast and the Furious och Pitch Black. Förra året släpptes den tredje filmen i serien. Trots att filmerna fått blandad kritik genererade xXx: Return of Xander Cage 346 miljoner dollar i biointäkter på en budget av 85 miljoner.

Nu rapporterar Cinemablend att det i dag blev officiellt att en fjärde filmen är under produktion med Vin Diesel i huvudrollen. Skillnaden är dock att nu har The H Collective and Vin Diesels produktionsbolag One Race Films köpt rättigheterna av Revolution Studios. Rättigheterna till de tre första filmerna kommer dock fortsätta att ligga under Revolution Studios.

D.J. Caruso som som regisserade den tredje installationen kommer även här att ställa sig bakom kameran. Han har tidigare regisserat filmer som Eagle Eye och I Am Number Four. Förutom att Diesel medverkar som skådespelare, ska han också producera filmen genom sitt bolag. Några andra roller är inte bekräftade men det spekuleras kring om att Samuel L. Jackson kanske återvänder som NSA-agenten Augustus Eugene Gibbons.

Produktionen väntas påbörjas i december, men inget premiärdatum är ännu bestämt.

Ser du fram emot en tredje xXx-film?

About David Lindahl 451 Articles
27-årig journaliststudent med ett enormt intresse för filmens värld. Har speciell förkärlek för westerns, tunga draman och skådespelaren James Stewart.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.