Köpa och hyra film online – Här är bästa tipsen gratis

Vi listar tjänsterna för att hyra film online. Artikeln presenteras i samarbete med Adservice.

Det är knappast någon nyhet att filmklimatet är i ständig förändring. Nu går det bra att streama och hyra valfri film med ett knapptryck, direkt från favoritsoffan. I denna artikel sammanställer vi olika sajter där du kan hyra film online och i vissa fall se film gratis. Priserna och utbudet för varje tjänst kan variera. 

Streama film gratis på Viaplay i 30 dagar.

Viaplay Store – Här kan du hyra film online

Viaplays logga.

Antal filmer: 472
Hyrpriser:
19-49kr
Köppriser: 59-169kr

För dig som läser Filmtopp erbjuder vi möjligheten att se gratis film med ett 30 dagars kostnadsfritt konto på Viaplay – helt utan bindningstid! På Viaplay finns massa nya filmer och TV-serier att streama och dessutom finns möjligheten att köpa och hyra film online.

För att aktivera din testperiod: gå in på denna länken och registrera dig. Skulle du inte vara nöjd med utbudet är det bara att avsluta kontot.

SF Anytime

Loggan för streamingtjänsten SF Anytime där du kan hyra film online

Antal filmer: 8082
Hyrpriser:
19-49kr
Köppriser: 59-169kr

SF Anytime är den svenska hyrtjänsten med flest titlar. Här hittar du en hel del internationella titlar, men framförallt erbjuder plattformen massor av svenska filmpärlor. Här kan du enkelt hyra de senaste storfilmerna från Hollywood till smalare kvalitetsfilm och TV serier. Säkra underhållningen redan idag med SF Anytime!

Två sajter du kan hyra film online gratis

Antal filmer: 681
Hyrpriser:
0-39kr

Som Folkets Bio är TriArt Film en utmärkande svensk filmdistributör ur den aspekten att de främst satsar på kvalitetsfilm. Nu på bio kan vi exempelvis se att de lyfter fram filmer som Amatörer, Saknaden, Hjärtat och När Marnie var där. Det inte alla vet är att TriArt också har en tjänst där du kan hyra film online och vissa av titlarna erbjuds helt gratis.

Precis som när det kommer till distributionen är det också klassiker och kvalitetsfilm som gäller på TriArts hyrfilmstjänst. Här kan du hitta svenska filmer som annars är lite knepigare att få tag på.

Plejmo – Här kan du se viss film gratis

På Plejmo finner varje månad ett urval av gratis film.
På Plejmo finner varje månad ett urval av gratis film att streama.

Antal filmer: 5146
Hyrpriser:
0-49kr
Köppriser: 49-189kr

Plejmo är en ren hyr- och köptjänst. Här har du ett stort utbud till en billig peng. Du kan utan problem hitta åtminstone något att se för 3 till 19 kronor och i de högre prisklassarna finns det gott om godbitar. Plejmo urskiljer sig också på den punkten att du får insättningsbonusar att köpa mer för när du fyller på ditt saldo. Dessutom finns här en del film gratis att se under begränsade perioder.

3 annorlunda tjänster för att hyra film online

Google Play

Antal filmer: 3663
Hyrpris: 19-49kr
Köppris: 59-169kr 

Visste du att det går alldeles utmärkt att söka upp och hyra och köpa filmer direkt i Google Play? Utbudet är mest fokuserat på nya titlar och prislistan sträcker sig från cirka 19kr till 169kr beroende på hur aktuell titeln är och om du ska köpa eller hyra den.

Google Play är relativt generösa med rabatter och har en hel del nya filmer med nedsänkt pris.

Blockbusters

Antal filmer: 6712
Hyrpriser:
1-49kr
Köppriser: 59-169kr

Blockbuster är en av de tjänster med både störst utbud och störst prisvariation. Här kan du hitta allt möjligt, från det obskyra till det typiska. Givetvis är det också som så att hyrpriset är anpassat efterfrågan. För den symboliska summan 1 krona kan du hitta en hel del skumma grejer av varierande kvalitet. Men här finns även mer säkra kort.

Folkets Bio

Antal filmer: 350
Hyrpriser:
15-39kr

Folkets Bio är en viktig distributör när det kommer till smalare film. Här finns det massor av spännande internationella och svenska titlar för filmälskaren. Framförallt hittar du nya titlar som: 120 Slag i minuten, Barndom, Om själ och kropp och Ta hand om mamma. 

Vilka av dessa tjänster tycker du är den bästa för att se film online?

About Eric Diedrichs 713 Articles
Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.