Disneys nya Mulan skjuts upp

Disneys kommande spelfilm av Mulan skjuts upp och får ett nytt senare premiärdatum.

Disney hade initialt räknat med att den kommande spelfilmen av Mulan skulle ha premiär redan 2019. Men enligt IGN har Disney vetat om att filmen inte kommer att vara klar i tid och nu har premiärdatumet skjutits upp.

Niki Caro kommer att regissera projektet som baseras på den klassiska animerade Disneyfilmen Mulan från 1998. Karaktären Mulan kommer från en gammal kinesisk folkdikt som handlar om en kvinna som förklär sig som man för att ta sin åldrande faders plats i den kinesiska armé.

Ett dilemma för regissören Niki Caro har varit att hitta den rätta skådespelerskan till karaktären Mulan. Efter många provspelningar valdes Liu Yifei, som också heter Crystal Liu. Mer om henne har vi tidigare rapporterat om här.

Disneys nya premiärdatum blir ett halvår senare än tänkt, nämligen den 27:e mars 2020.

Ser du fram emot att se Disneys nya Mulan?

About Kristian Andersson 1147 Articles
Jag är en nyhetsreporter som försöker förmedla allt mellan himmel och jord. Jag slukar stora mängder film men mitt stora intresse är draman av olika slag.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.