Musikern John Williams jobbar på Star Wars-filmen om Han Solo

Star Wars veteran-musiker, kompositören John Williams, kommer att göra musiken till spin-offen ”Solo: A Star Wars Story”.

John Williams har jobbat med filmer som Jurassic World och Harry Potter. Det är alltså en storslagen kompositör vi har att göra med. Här kan du också läsa att Disney köper upp Star Wars universumet. Den kommande Star Wars-spin-offen han skriver musik till kommer att följa en ung Han Solo.

Tidigare i år fick vi veta att den primära kompositören för Solo skulle bli John Powell och det fick vi veta redan i juli, men nu har Disney gått ut med att John Williams kommer att vara med och komponera all musik.

John Williams säger följande: 

The present plan is that I’m writing a theme for Han Solo, and John Powell is going to write the score, which he’ll do brilliantly. His assignment is something I’m very happy about. What I will do is offer this to John, and to [director] Ron Howard, and if all parties are happy with it, then I will be happy. … John [Powell] will complete the score. He will write all the rest of the themes and all of the other material, which I’m going to be very anxious to hear.”

Något som också är intressant är att John Williams komponerat alla Star Wars-filmer. Därför är det kanske inte så konstigt att han jobbar på Solo-projektet.

Läs hur David Lindahl rankar kompositörens Star Wars-musikstycken.

Vad tycker du om att John Williams ännu en gång jobbar med Star Wars?

About Kristian Andersson 1174 Articles
Jag är en nyhetsreporter som försöker förmedla allt mellan himmel och jord. Jag slukar stora mängder film men mitt stora intresse är draman av olika slag.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.