QUIZ: Minimalistiska filmposters – Kan du lista ut filmerna?

Filmposters – Från det extrema till det minimala

En minimalistisk filmposters vs Spider-Man Homecoming

Nu för tiden tycks filmposters bli allt mer extrema. Fler karaktärer, starkare färger och mer action! Allt perfekt justerat med oändliga timmar efterarbete i diverse bildbehandlingsprogram. Ja, jag vet att den där tidiga affischen till Spider-Man: Homecoming var bland det mest smaklösa världen skådat och att designern chockade internet med sin inkompetens. Men jag är säker på att ansvarige satt uppe i veckor för att putsa till varenda skavank på sitt potentiella magnum opus.

Tack och lov finns det en grupp konstnärer som motsätter sig trenden.

På ett spanskt galleri har det nämligen anordnats en utställning med en serie minimalistiska filmposters. Med kreativa lösningar har konstnärerna kommit på flera roliga alternativ att tolka gamla klassiker på. Tänk dig själv att ställas inför utmaningen att fånga en film utan att rita några karaktärer.

Affischerna är designade av spanska grafiska designers från byrån Atipo och följer nedanför. Kan du gissa vilka filmer affischerna tillhör?

Bitvis är det riktigt svårt, så tänk på att använda alla ledtrådar dessa filmposters ger…

[wpViralQuiz id=82625]

Om du tyckte att det här quizet var kul, passa på att spana in våra andra quiz med. Där hittar du bland annat frågor om storproduktioner som Star Wars, Game of Thrones och Harry Potter. Du kan också mäta dina kunskaper i de lite smalare fälten, som Twin Peaks, filmcitat och berömda skräckfilms-masker.

About Eric Diedrichs 577 Articles
Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.