Damien Chazelle ska regissera Netflix-serien ”The Eddy”

”The Eddy” är en musikserie om en klubb i Frankrike

Damien Chazelle
Damien Chazelle

I ett pressmeddelande utannonserade Netflix en ny originalserie, ”The Eddy”, som den Oscarsbelönade regissören Damien Chazelle ska ligga bakom. Seriens åtta avsnitt kommer från IMG och kommer att ha exklusiv världspremiär på Netflix.

Exekutiva producenten Damien Chazelle, kommer också att regissera två avsnitt och serien, som är skriven av den femfaldigt BAFTA-belönade författaren Jack Thorne (National Treasure, This is England, Wonder), The Eddy är ett musikdrama som utspelas på en klubb i Frankrike och i serien kommer vi få höra dialog på franska, engelska och arabiska.

Den Emmybelönade producenten Alan Poul (Six Feet Under, The Newsroom) kommer också att agera exekutiv producent och seriens originalmusik skrivs av sexfaldigt Grammybelönade Glen Ballard.

“I’ve always dreamed of shooting in Paris, so I’m doubly excited to be teaming up with Jack, Glen and Alan on this story, and thrilled that we have found a home for it at Netflix“, säger Damien Chazelle.

Erik Barmack, Vice Ordförande för International Originals på Netflix säger, “From the intense, complex relationship between a jazz drummer and his instructor in Whiplash to his dazzling duo of lovelorn Los Angelenos in La La Land, Damien’s work is emotional and electrifying. His projects have a rhythm all their own, and we’re incredibly excited for him, Jack, Glen, Alan and the production team to bring their vision for The Eddy to Netflix. We couldn’t be happier that he will be shooting The Eddy in France and that we will bring this bold, global and multilingual series to our members around the world.”

Vad tror du om ”The Eddy”, hiss eller diss?

About Eric Diedrichs 792 Articles
Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.