5 actionfilmer som har biopremiär i juli

Med juli är det sommar på allvar och biopremiärerna duggar tätt under månaden. Förhoppningsvis håller sig sommarvärmen i sig och regnet uteblir, men om skurarna skulle vara framme kommer här fem tips på actionfilmer som har biopremiär i juli.

Spider-Man: Homecoming – 5/7

Spider-Man softar på vad som kan vara ett hustak. Bilden är från filmen "Spider-Man Homecoming"
Regi: Jon Watts
Med: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr. m.fl.
Genre: Action, äventyr
Speltid: 2 tim 13 min

Dagen är kommen! Dagen då vårt favorit-kryp tar sina första självständiga sving in i Marvels extravaganta superhjälte-universum. Dagen då två gigantiska filmbolag, Sony Pictures och Marvel Studios, lagt rättighetsbyråkrati åt sidan och slagit ihop sina mäktiga påsar i förhoppning om att göra vår åttabeniga hjälte rättvisa. Har samarbetet lönat sig eller borde den blåröda kroppsstrumpan slängas i kemtvätten direkt?

Apornas planet: Striden – 12/7

Apornas Planet: Striden – 12/7
Regi: Matt Reeves
Med: Andy Serkis, Woody Harrelson, Judy Greer
Genre: Action, Äventyr, Drama
Speltid: 2 timmar 20 minuter

Efter att aporna genomlidit fruktansvärda förluster brottas Caesar med sina mörka instinkter och påbörjar sin jakt på hämnd. När de till slut möts öga mot öga, kämpar Caesar och översten i en storslagen strid som kan avgöra ödet för båda arterna och planetens framtid.

Dunkirk – 19/7
Poster till Dunkirk av Christopher Nolan.

Regi: Christopher Nolan
Med:
Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh, Mark Rylance, Harry Styles, James D’Arcy
Genre: Action, Drama, Krig

Speltid: 1 timme 47 minuter

Dunkirk är berättelsen om de hundratusentals brittiska och allierade trupper som blir invaderade och omringade på stranden vid Dunkerque av fientliga styrkor under andra världskriget.

Baby Driver – 26/7

Stillbild ur "Baby Driver"
Regi: Edgar Wright
Med: Ansel Elgort, Lily James, Jon Hamm m.fl.
Genre: Action, Thriller
Speltid: 1 timme 53 minuter

En begåvad flyktbilsförare tar musiken till hjälp för att bli bäst på det han gör. När han en dag möter kvinnan i hans drömmar ser Baby en chans till en sista flykt, denna gång från sitt liv som kriminell. Men ledaren för ett brottssyndikat har andra planer för Baby och snart tvingas han, med livet, kärleken och friheten som insats, ta del i en stöt dömd att misslyckas.

Atomic Blonde – 28/7

Poster till "Atomic Blonde"

Titel: Atomic Blonde
Med: Charlize Theron, Bill Skarsgård, James McAvoy, John Goodman, Sofia Boutella m.fl.
Regi: David Leitch
Speltid: 1 timme 55 minuter
Genre: Action, Thriller

Atomic Blonde har en väldigt intressant rollista!

Kronjuvelen hos den brittiska underrättelsetjänsten MI6, Agent Lorraine Broughton är lika delar spioneri, sensualitet och skoningslöshet, benägen att använda alla sina förmågor för att överleva hennes omöjliga uppdrag. Skickad ensam till Berlin för att få med sig ovärderliga handlingar ut ur den instabila staden, slår hon sig ihop med den permanenta avdelningschefen David Percival för att navigera sig genom ett spel på liv och död bland spioner.

 Vilken Actionfilm i juli ser du fram emot mest?

About Sebastian Håkansson 375 Articles
En av Filmtopps medgrundare. På frågan om världens bästa film finns många svar, men världens bästa skiva är Born to Run med Bossen.