Sex skådespelare som blev snuvade på årets Oscarsgala

Nu är det än en gång dags för Oscarsgala! Bland de nominerade skådespelarna ser vi både veteraner som Jeff Bridges, Meryl Streep och Denzel Washington, men också nykomlingar som Naomie Harris och Lucas Hedges. Att avgöra kring vilka skådespelare som har gett bäst prestationer under ett år är en minst sagt en subjektiv bedömning. Därför blir det ofta diskussioner bland filmfans om rätt skådespelare blev nominerade.

I denna lista har jag valt ut några skådespelare som jag anser har gjort Oscarsvärdiga rollprestationer under det gångna året, men som ändå inte lyckats knyta till sig en Oscarsnominering.

Jack Reynor

jack reynor
Foto: The Weinstein Company

Film: Sing Street (2016)

Den irländska indiefilmen Sing Street blev otroligt hyllad av kritiker världen över. Själv såg jag inte riktigt storheten med filmen, men Reynor i rollen som huvukaraktärens äldre slacker-brorsa var suverän i sin rolltolkning. Han fungerade både som comic relief och mentor till den förvirrade tonåringen Conor. Reynor lyckades också anamma en tjock irländsk accent trots att han är född och uppvuxen i USA. Hans citat ”No woman can truly love a man who listens to Phil Collins” är kanske årets bästa. Trots Sing Street kritiska framgångar lyckades filmen inte knyta till sig någon Oscarsnominering.

Amy Adams

amy adams
Foto: Paramount Pictures

Film: Arrival (2016)

Det kom som en chock för många att Adams inte blev nominerad för rollen som lingvisten Louise Banks i sci-fi-rullen Arrival. Trots filmens hela åtta Oscarsnomineringar så lämnades Adams lottlös. Hennes karaktär hade egentligen inte särskilt många utmärkande drag men ändå lyckas Adams hela tiden att göra de mest obetydliga scenerna intressanta och underhållande. Trots filmens episka tema var det dramascenerna med Louise som gjorde att jag älskade filmen. Adams som vanligtvis är populär bland Oscarsjuryn får vänta ett tag till på sin sjätte nominering.

LÄS OCKSÅ: Recension: Arrival (2016)

Alex R. Hibbert

alex r
Foto: A24

Film: Moonlight

Tre skådespelare fick dela på rollen som Chiron i det gripande dramat Moonlight, eftersom filmen följer huvudkaraktären genom tre olika delar av hans liv. Trots att alla tre var enastående, var 12-årige Hibbert enligt mig den som stack ut mest. Hibbert spelar den yngsta versionen av Chiron, en tystlåten pojke som har det svårt både hemma och i skolan. Han har  nästintill inga repliker men lyckas Trots detta få otroligt mycket sagt genom sina ansiktsuttryck och sitt kroppsspråk. En riktigt gripande prestation i en av årets bästa filmer.

Ben Foster

About Carl Hempel 107 Articles
Stort fan av indiefilmer men också nernördad i Star wars och serietidningsträsket. Spenderar också en hel del tid på att nöta serier. Mr. Robot och GOT ligger närmast hjärtat.